Çinli Bilim İnsanları Binalar için Yangına Dayanıklı Aerojel Geliştirdi

Çinli bilim insanları, daha iyi ısı yalıtımı ve yangın geciktiriciliğine sahip tamamen doğal ahşaptan ilham alan aerojel oluşturmak için bir yüzey nanokristalizasyon yöntemi geliştirdi.

Ahşabın, yönlendirilmiş gözenek yapısı nedeniyle çeşitli özellikleri bulunuyor. Bunların arasında bulunan düşük ısı iletkenliği, araştırmacıları ısı yalıtım malzemeleri olarak ahşap benzeri aerojelleri geliştirmeye yönlendirdi.

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden araştırmacılar, aerojeli oluşturmak için yüzey atıl ve zayıf etkileşimli ahşap parçacıklarının daha iyi bir araya getirilmesini sağlamak için bileşenler olarak doğal biyokütle ve minerallerle yüzey nanokristalizasyon yöntemini kullandılar.

Elde edilen aerojel, doğal ahşabınkine benzer bir kanal yapısına sahip ve mevcut ticari süngerlerin çoğuna kıyasla daha iyi ısı yalıtım özelliklerine sahip olmasını sağlıyor. Hazırlama sürecinin düşük enerji tüketimi ve emisyonları ve doğal bileşenleri, aerojeli daha biyolojik olarak parçalanabilir, sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirdi. Söz konusu araştırma bulguları Angewandte Chemie International Edition’da yayımlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın