Çin’in Wuhan Şehrinde Bir Bira Müzesi

Wuhan’ın simgesel yapısı Hubei Snow Bira Fabrikası binası Waterfrom Design tarafından bir bira müzesine dönüştürüldü.

Bir bira müzesi kurmak için eski bir bira fabrikasından daha iyi bir yer olabilir mi? Waterfrom Design’ın en son projesi örneğinde, Wuhan’ın kule şeklindeki Hubei Snow Bira Fabrikası içindeki üretim makineleri, yeni müzenin mimari tasarımının anahtarı olmuş.

Tasarımcılar, eski fabrikanın ekipmanlarını söküp yeniden düzenleyerek ve yeni genişletilmiş alanlar inşa ederek, ziyaretçileri bira yapım sürecine tam anlamıyla götüren duyusal bir sergi yolculuğu tasarlamışlar.

Tasarımın çıkış noktası, ziyaretçilerin mekansal tasarımın sürükleyici doğasını ve içerikle olan ilişkisini deneyimlemelerini sağlamak olmuş.

Ziyaretçiler cihazlar ve buğday “tarlalarıyla” dolu bir giriş alanını geçtikten sonra birayı depolamak için kullanılan tankların şeklini andıran silindirik yapılardan oyulmuş baş döndürücü kemerlerle parlak bir laboratuvara yönlendiriliyor. Yön bulma ayrıca bakır borulardan yapılmış dikdörtgen geçitlerle de sağlanmış.

Maltın rengi, buharın bulanıklığı ve metalin parlaklığı gibi bira yapımının görsel yönleri tasarım ofisinin mermer, kireçtaşı, çelik, bakır kaplama ve ceviz kaplama gibi malzemeler seçmesine yol açmış.

Müze deneyimi bir restoran ve merkezi tadım barını birleştiren, tavanında bira renginde mantar malzeme kullanılmış bir alanda son buluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın