Çin’in Ormanlık Bölgesinde Koni Biçiminde Bir Konukevi

Şanghaylı mimarlık ofisi ZJJZ Atelier'in tasarladığı, çam ormanı içindeki The Mushroom konukevi, ziyaretçileri "günlük sıradan bir yaşamdan" uzaklaştırmayı amaçlıyor.

Çin mimarlık ofisi ZJJZ Atelier, binayı Xinyu’daki Fairy Lake adlı popüler bir doğal merkezin yakınındaki birkaç evden oluşan bir otel kompleksi olan Tree Wow için tasarlamış.

“İşverenimiz, ziyaretçilerin kendilerini günlük sıradan yaşamdan uzaklaştırmalarına, rahatlamalarına ve doğanın tadını çıkarmalarına izin vermek için gerçeküstü bir yer yaratmak istedi. Tasarımımız bu talebe mekansal bir yanıt olarak doğdu.”

ZJJZ Atelier, The Mushroom‘un bulunduğu alana uyum sağlamasına yardımcı olmak için, koni biçimindeki çatısında çam keresteler ve yapının geri kalanında granolitik beton duvarlar ile dokulu bir malzeme paleti oluşturmuş.

Mimarlık ofisi ayrıca, arsa üzerindeki etkisini en aza indirmek ve bitkilerin zaman içinde büyümesini ve etrafını sarmasını desteklemek için yapıyı yerden yükseltmiş.

İçeride, ev, koni biçimindeki çatının altına sıkışmış ana silindirik alan ile iki hacme bölünmüş.

Bu alan bir misafir odası, merdivenle erişilen çocuklar için küçük bir çatı katı ve “doğa manzarasına” bakan uzun panoramik bir pencere içeriyor.

Dairesel biçimdeki ana bloğa bağlanan bitişik dikdörtgen hacimde bir giriş alanı, banyo ve depolama alanı konumlandırılmış.

Banyoda ayrıca uzun bir yatay pencere bulunuyor.

Küvetin yanına yerleştirilen bu pencere, kullanıcının dışarıdan görünmesini engelleyip mahremiyetini sağlarken aynı zamanda doğayı iç mekana getiriyor.

Dairesel bir tavan penceresi, odayı doğal ışıkla dolduruyor ve günün saatine ve hava durumuna bağlı olarak farklı ışık ve gölge deneyimleriyle atmosferini değiştirmeye yardımcı oluyor.

Mushroom’un iç mekanları, granolitik beton dış cepheyi yansıtan dökme mozaik bölümleriyle ahşabın hakim olduğu, az ve öz malzeme paleti ile birleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın