Çin’in Kültürel Tarihini Yansıtan Müze

Horizontal Design, Şangay'da geçmişten esinlenen çağdaş bir bina olan yeni Zhang Yan Kültür Müzesi'ni tasarladı.

Şangay banliyölerindeki, Chonggu kasabasında bulunan yeni Zhang Yan Kültür Müzesi, kentin antik kültürünün doğduğu yeri yansıtıyor. Son zamanlarda, geçmişi Tang ve Song hanedanlarına kadar uzanan, Çin edebiyatı ve kültür tarihinde önemli bir yere sahip Zhang Yan Köyü’nü restore etmek ve canlandırmak için çaba gösteriliyor. Köyün dört bir yanında, geçmişini kucaklamak için eski ve yeninin bir arada kullanıldığı yeni tasarım projeleri yapılıyor.

Horizontal Design, tarihi binaların kalıntıları üzerinde çalışırken mevcut tarihi mimarinin ayak izini takip eden yeni beton binalar ile birlikte renovasyon çalışmalarını dikkatli bir şekilde dengelemiş.

Mimarlık ofisi, müze için tasarım sürecine başlamak için mevcut alanı araştırmış ve analiz etmiş. Village History Hall ve harap olmuş Zhang Ailesi Evi gibi çeşitli yapılar yeni tasarımın başlangıç ​​noktasını oluşturuyor. Yerel bir tapınak gibi yakın komşu binalar da tasarımın mekansal ve estetik niteliklerini tanımlıyor.

Arsada Qing hanedanından kalma eski bir aile evi bulunuyor. Bina bakıma muhtaç durumdayken mimarlık ofisi binadan geriye kalanı korumayı seçerek eski binanın aynı ayak izi üzerinde sergi salonlarından birini inşa etmiş. Tasarım, eski yapının varlığını yansıtan içe doğru eğimli çatılarla geleneksel atriyum tipolojisini takip ediyor.

Daha iyi korunmuş olan Village History Hall’da ise tam bir yenileme yapılmış. Ahşap taşıyıcı strüktür onarılmış, ortaya çıkarılmış ve bölme duvarları kaldırılmış. Neme dayanıklı olarak seçilen anodize alüminyum döşeme, sergi salonlarının her tarafında kullanılarak müze genelinde tutarlılık sağlanmış.

Yapılan araştırmalar sonucunda, kuzeyde başka bir tarihi bina ortaya çıkarılmış. Bu ayak izi üzerinde üçüncü bir sergi salonu inşa edilmiş.

Bina kabukları arasında, bambu bitkileri, suyun varlığı ziyaretçiler için sakinleştirici bir vaha yaratıyor. Gri tuğladan bir duvar ise korunaklı bir avlu oluşturan alanı çevreliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın