Çin’deki Dağ ve Göl Manzaralı Sanat Galerisi İçeriden Dışarı Doğru Uzanan Heykelsi Bir Merdivenle Vurgulanıyor

VHD Design Group, Çin'de dağ ve göl manzaralı bir sanat galerisi tasarladı. G-Lake Sanat Galerisi, avlunun içinden yükselen ve galeriyle dış mekan arasında köprü kuran heykelsi bir merdivenle vurgulanıyor.

Ofis, daha önce satış ofisi olarak kullanılan binayı farklı bakış açılarıyla yeniden tanımlayarak bir sanat galerisine dönüştürmüş. Minimal bir ifade ve açık bir tasarımla düzenlenen galeri, basit geometrik şekiller, beyaz, akıcı duvarlar, gizli geçitler ve kıvrımlı salonların uyumlu bir kompozisyonuyla tanımlanıyor.

Heykelsi bir merdiven avlunun içinden yükseliyor ve galeriyi dışarıya bağlayan bir köprü oluşturuyor. Ziyaretçileri yapı ile etkileşime girmeye ve doğa ile bağlantı kurmaya davet eden merdiven, şehre bakan ve doğal manzarayı kapsayan daire formunda bir seyir alanı ile binanın tepesinde doruğa ulaşıyor.

Çin mimarlık ofisi galeriyi, yalnızca mimari bir mekan olarak değil ziyaretçiler arasındaki iletişime de önem veren bir yaklaşımla yeniden tasarlamış. Ofis, merdiveni binaya dahil ederek orijinal yapının monotonluğunu kırmayı ve ziyaretçiler için tasarıma dinamik, birleştirici bir karakter katmayı amaçlıyor.

Galerinin içinden yükselen ve binanın dış cephesinden aşağı doğru uzanan merdiven dikey yönde bakıldığında ikonik bir görüntü oluşturuyor. Dinamik, kavisli eğim, ziyaretçilerin dikkatini girişe çekerek onları yukarı çıkmaya davet ediyor, sonsuz bir görsel efekt derinliği yaratarak galeriden ve çevresinden çeşitli perspektifler ve manzaralar sunuyor.

Peyzajdan iç tasarıma, renk şemasından geometrik formlara kadar konsept minimalizm ilkelerini takip ediyor. Galeri alanı boyunca, ziyaretçilerin görüşü tasarım tarafından yönlendiriliyor. Kavisli beyaz duvarlar ve odaları birbirine bağlayan gizli geçitler, binanın heykelsi kalitesini artırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın