Çin’deki Bir Açık Hava Tiyatrosunda Bambu Enstalasyonlar

LlLab. tarafından tasarlanan bambu fener ve gölgelikler, ziyaretçilere, ünlü bir tiyatro performansı olan Impression Sanjie Liu'ya ve Yangshuo kentinin dramatik doğal manzarasına doğru yolculukta rehberlik ediyor.

Impression Sanjie Liu, Çin’in güneyindeki Yangshuo kentinde Li Nehri’nin küçük bir adasında sahnelenen ışık ve ses gösterileriyle etkileyici koreografilerden oluşan bir tiyatro gösterisi. Nehrin suyu bir sahne görevi görürken, karstik tepeler, sis ve ay ışığı sürekli değişen doğal bir arka plan oluşturuyor.

Bu etkileyici doğal yerleşimde, Şangaylı mimarlık stüdyosu llLab., bağlama uyabilen ve pagodanın önceden var olan yapıları ile etkileşime girebilen bir yapı ortaya koymuş.

Yerel zanaatkarların hünerli elleriyle dokunan bambu, ziyaretçilere doğal manzara ve tiyatro performansı arasındaki etkileşim hikayesinde yol gösteriyor. Manzaranın karstik yer şekillerini andıran küçük dokuma bambu fenerler, ziyaretçilerin içine girmesi için kademeli olarak genişliyor. Mekanda tekrar eden bu genişlemeler ve düzenlemeler adanın girişini işaretleyerek, ziyaretçilere keşiflerinde rehberlik ediyor.

Adanın kenarında, güneş ve yağmurdan korunmak için 140 metrelik bir gölgelik oluşturulmuş. Farklı yüzey seviyeleri arasında kendini gösteren, dokuma bambu örtü, boşlukta asılı kalmış gibi görünüyor. Bambu ağaçlarının arasına gizlenmiş sütunlar, dalgalı çatıyı destekliyor.

Hava kararırken, pavyonların içinde yaratılan ışık oyunları, adada benzeri görülmemiş bir deneyime teşvik ediyor ve izleyiciyi tiyatro gösterisine hazırlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın