Çin’de, Sosyal Mesafelerini Korumak İçin Kendi Şapkalarını Tasarlayan Çocuklar

Hangzhou'da bir ilkokulda çocuklar, sınıf arkadaşlarıyla sosyal mesafelerini korumak için kendi yaptıkları şapkaları kullanıyor.

Birbirleriyle aralarında 1 metre boşluk bırakan çocuklar, şapkalarındaki “kanatlarla”, yüzlerce yıl önce Song Hanedanı imparatorları tarafından giyilen eski bir tasarıma atıfta bulunuyor. Renkli ve süslenmiş bireysel tasarımlar, çocukların COVID-19’un yayılmasını durdurmaya nasıl yardımcı olacaklarını öğrenmeleri için eğlenceli ve erişilebilir bir yol gösteriyor.

Çin’de karantina önlemleri kapsamında, birçok insan ‘yeni bir norm’a alışıyor. Yüz maskesi takma ve rutin olarak el dezenfektanı kullanmanın yanı sıra bu şapkalar, okul çağındaki çocuklara çok daha çocuk dostu bir yaklaşımla sosyal mesafenin önemini öğretiyor.

Şapkalara ek olarak okul, çocuklara sınıf için sıraya girerken nerede duracaklarını gösteren ayak izi işaretlerini de benimsetmiş.

Uzun ekleriyle şapkalar, 960’dan 1279’a kadar Çin’i yöneten Song Hanedanı imparatorları ve yetkilileri tarafından kullanılan başlıkları anımsatıyor. Uzun kanatların nedeni hala tartışılırken, bir efsaneye göre, saray mensuplarının kendi aralarında sohbet etmelerini veya fısıldaşmalarını engellemek için kullanıldığı da rivayetler arasında.

İlginç başlıklar takan Song imparatorlarının da birçok tasviri var. Yüzyıllar öncesinden gelen tasarım, 2020’de COVID-19’a karşı savaşan bu okul çocukları için kusursuz bir ilham kaynağı olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın