Çin’de Modüler Bir Bahçe

Atelier Scale, 2020 Shenzhen Flower Show için, The Wave isminde, düşük bütçeli ve geri dönüştürülebilir bir bahçe tasarladı.

Çiçek gösterisi tamamlandıktan sonra çoğunlukla bahçe malzemelerinin çöpe dönüştüğü bir ortamda tasarımcılar, tekrar kullanılabilir bir bahçe tasarlayarak yaşam döngüsünü yeniden gözden geçirmeyi öneriyor.

Bu fikirden yola çıkarak ve çiçek gösterisi yapıldıktan sonra bahçenin %90’ının tekrar kullanılabileceği prefabrik bir modül sistemi tasarlamışlar. 300 metrekare büyüklüğündeki tasarım için  okyanus dalgalarından esinlenilmiş. Modüllerin eğilmesi ve hareket ettirilmesiyle, okyanusu temsil eden bir dalga efekti yaratılmış.

Bahçenin kahramanının bitkiler olması gerektiğine ve tasarımın amacının kahramanın parladığı bir sahne yaratmak olduğuna inanan ofis, “okyanusun dalgası” içinde, bitkilerin “sörf yaptığı” bir tasarım planlamış.

Tasarımda kullanılan çeşitli şekillerdeki renkli bitkiler, renkli otlar ile birlikte deniz altındaki mercan resifini temsil ediyor. Ayna ve hareket eden ışıklarla da konsept daha canlı ve dikkat çekici bir hale getirilmiş.

Çok kısa zamanda tamamlanması istenen projede, 335 alüminyum saksı modüler yapıya eklenmiş.

Halk tarafından beğenilen The Wave açılışından bu yana her gün 5.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlamış. Bahçe gösterisinin tamamlanmasının ardından tasarımın kalıcı olarak yeniden başka bir alana taşınması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın