Çikolatadan İlhamla Tasarlanan Pavyon

Şangay'ın dışındaki terk edilmiş bir pompa evi, Wutopia Lab  tarafından mimari bir pavyona dönüştürüldü.

Wutopia Lab, Şangay’ın eteklerinde yer alan “The Shrine of Everyman” projesinde rüyalar, bulutlar ve sütlü çikolatadan ilham alıyor.

Dongtanyuan’ın Qian Shao Çiftliği içinde cennet gibi bir noktada oluşturulan, çok uluslu yiyecek ve içecek şirketi olan Bright Food Group’a ait olan proje, “Shrine of Everyman” olarak adlandırılıyor. Yapı, ihmal edilmiş bir endüstriyel mimari parçasını kutsal alanın keşfine dönüştürüyor.

13 kat yarı saydam polikarbonat panelden oluşan pavyon, nehrin hemen üzerinde dikkatlice ve hassas bir şekilde asılı duran yarı dairesel sığ bir havuz üzerinde oturuyor.

Projenin ilhamı, müşterilerinin en önemli ürünlerinden biri olan çikolatadan gelmiş.

“Geleneksel Çin kültürünün en önemli cazibelerinden biri, ortak anıların inşası yoluyla günlük yerlerin kutsal alanlara dönüştürülebilmesidir. O sırada aklıma çikolata geldi. Şanghay’ın gıda endüstrisi (Bright Food Group’un öncüleri de dahil) tarafından malzeme kıtlığı döneminde yeniden icat edilen sütlü çikolata, o dönemin Çin halkı için bir nimetti ve bir zamanlar Şangay’ın mutfak hafızasının ayrılmaz bir parçasıydı. Geçici olarak unutulmuş sıradan insanların anılarını uyandırmak için pompa odasının teması olarak sütlü çikolatayı kullanmaya karar verdim, böylece terk edilmiş bir tesisi sıradan insanlar için kutsal bir alana dönüştürdüm.”
Yu Ting

Bu düşünceyi 35 metrekarelik küçük yapıya yansıtan tasarımcılar, sığ havuzu koyu kahverengi renkte, üstündeki yapı ise beyaz şekilde üreterek, sırasıyla çikolata ve sütü simgelemesini istemişler.

İçeriye adım atan ziyaretçi, keşfedebilecekleri, dinlenebilecekleri veya doğal ortamın ve Şanghay’ın ötesindeki şehir manzarasının manzarasını izleyebilecekleri rüya gibi bir manzaraya yönlendiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın