Cihangir’deki Roma Parkı’na Kepçe Girdi

Roma Parkı/Bostanı çevresinde bulunan alana İBB tarafından planlanan ‘sosyal kültürel tesis projesi’ için yapılan kazı çalışmaları engellendi.

Beyoğlu Cihangir’de bulunan arkeolojik SİT bölgesi Sanatkarlar Parkı’nın (Roma Parkı/Bostanı) çevresinde bulunan alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından planlanan ‘sosyal kültürel tesis projesi’ için yapılan kazı ve hafriyat çalışması mahallelinin tepkisi nedeniyle durduruldu.

Dün gece de BEDAŞ’a haber verilmeden yapılan kazı çalışması sırasında elektrik kablolarının koptuğu ve Cihangir’in bir bölümünde sabaha kadar elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi.

Sosyal tesis yapılmak istendi

Dün gece saatlerinden itibaren başlayan kazı ve hafriyat çalışması bu sabah Beyoğlu Kent Savunması ve Cihangir Güzelleştirme Derneği üyelerinin girişimiyle durduruldu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın basın danışmanın aranarak çalışmaya son verilmesi üzerine ekiplerin bölgeden ayrıldığı öğrenildi.

Çalışmanın yapıldığı arazi doğal SİT alanı içinde yer alırken, daha önce halkın tepkisi nedeniyle yapılamayan İBB’ye ait dört sosyal tesis binası projesinin yeniden hayat geçirilmek istendiği kaydedildi.

Çalışma nedeniyle bölgeye beş hafriyat kamyonun yanı sıra bir kepçe getirilirken, alanın etrafı bariyerlerle çevrildi.

Çalışma ‘şimdilik’ durduruldu

Akşamdan bu yana alanda bulunan Beyoğlu Kent Savunması üyesi Deniz Özgür, Diken’e yaptığı açıklamada ekiplerin çalışmasını şimdilik durdurduklarını ve hafriyat kamyonlarının alandan çıktığını belirtirken, çalışma yapılan Cihangir Sanatkarlar Parkı, diğer ismiyle Roma Bahçesi’nin mahallelinin yeşil alan ve park ihtiyacını karşıladığını söyledi.

“İzin belgesi gösterilmedi”

Projeyle ilgili kendilerine şirket yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını ve belge gösterilmediğini kaydeden Özgür, “Daha önce dört sosyal tesis binası planlanmış, bu halkın tepkisi nedeniyle bire indirilmişti. Beyoğlu planlarının iptal olmasıyla bu proje de iptal olmuştu. Şimdi yeni bir planla bu projeyi hayata geçirmek istiyorlar. Koruma Kurulu’ndan da bunun için izin alınmış ancak bu izne ilişkin bir belge göremedik” dedi.

BEDAŞ’tan habersiz kazı yapıldı, elektrikler kesildi

Dün gece yapılan kazı çalışmasının BEDAŞ’tan habersiz yapıldığını belirten Özgür, kazı alanında bulunan elektrik kablolarının kesilmesi nedeniyle mahallenin bir bölümünde sabaha kadar elektriklerin kesik olduğunu söyledi.

Özgür, BEDAŞ’ı aramaları üzerine yetkililerin geldiğini ve bundan haberleri olup olmadığına ilişkin sorularına “Hayır” diye yanıt verildiğini de ekledi.

Çalışma durmasına rağmen bekleyişlerinin devam edeceğini belirten Özgür, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın