Çiftlik Arazisine İnşa Edilmiş Bir Kabin

Mimarlık ve tasarım ofisi Out of the Valley, İngiltere'nin Devon bölgesindeki bir çiftlikte tek eğimli bir çatıya ve korunaklı bir verandaya açılan sürgülü kapılara sahip ahşap bir tatil kulübesi tasarladı.

Proje, Out of the Valley tarafından Exeter yakınlarındaki çiftliğe gözlerden uzak, bağımsız bir kiralık mülk eklemek isteyen müşterilerinin talebi doğrultusunda inşa edilmiş.

Ofis tarafından tasarlanan tüm binalarında olduğu gibi Holly Water Cabin’de sürdürülebilir tasarım ilkeleri kullanılarak, ahşap yapı konusunda uzmanlaşmış bir ekip tarafından projelendirilmiş.

Bina, beton ihtiyacını en aza indirgemek için iskele temellerinde yerden yükseltilmiş. Douglas köknarı çerçevesi etrafında inşa edilmiş. Binanın uzun ömürlü olması ve enerjiyi verimli kullanması için bitki bazlı izolasyon malzemeleri kullanılmış.

Yapıyı doğa koşullarından korumak için ahşap bir çerçeve ile desteklenmiş ve kıvrımlı metalden yapılmış büyük eğimli bir çatı oluşturulmuş. Projenin dış cephe kaplaması sedir ağacından yapılmış ve çatı ile bir köşesini çevreleyen verandada karaçam kullanılmış. Bu köşeye yerleştirilmiş sürgülü cam kapılar, Holly Water Cabin’in iç mekanının dış mekana açılmasına olanak tanıyarak pastoral çevreyle bağlantıyı güçlendirmek üzere tasarlanmış. Verandaya yerleştirilmiş bakır banyo küveti ile misafirlerin manzaraya karşı keyifli zaman geçirmeleri sağlanmış.

Ziyaretçiler, mısır tarlasının içinden geçen bir yolun sonundaki dere üzerindeki köprüden geçerek oturma yeri olan bir ateş çukuru ve bir ağaç evin bulunduğu dinlenme alanına ulaşıyor.

Yapıdaki ahşap zeminler, kapılar ve dolaplar, estetik tutarlılık yaratan ve projenin sürdürülebilir kimlik bilgilerini güçlendiren çeşitli doğal malzemeler ve kaplamalarla tamamlanmış. İç duvarlar, alçıya doğal bir alternatif olan ve cephenin nefes alabilir olmasına da yardımcı olan aynı zamanda nem ile sıcaklığı dengeleyen kil sıvayla kaplanmış. Kullanılan doğal malzemeler ile çevredeki manzarayla uyumlu sakin bir renk paleti oluşturulmuş.

 

İç mekanda, bir duvarda beton bir kaide üzerine yükseltilmiş bir odun sobası ile arka duvarı kaplayan meşe bir mutfak bulunuyor. Üçgen ucun yanındaki alanda bir yatak ve banyo tasarlanmış. Kalan açık alana ise bir bank ve yemek masası yerleştirilmiş.

Holly Cabin konukları doğanın içine çekmek için tasarlanmış sahipleri, tatilcilerden elde edilen geliri, kabinin etrafındaki 4,5 dönümlük araziye endemik çeşitliliği ve doğal yaşamı geri getirmek için kullanmayı planlıyor.

 

Etiketler

Bir cevap yazın