CICA 2011 Ödülleri’nde Aydan Balamir’e Ödül

28 Eylül'de Tokyo Uluslararası Forumu'nda gerçekleşen UIA 2011 Kongresi'nde duyurulan CICA Kitap, Sergi Kataloğu ve Gazetecilik kategorilerindeki 2011 yılı ödülleri kazananları, CICA Sempozyumu'nda tanıtıldı.

Kitap Kategorisi
Joseph Rykwert, Manuel Cuadra, Şengül Gür, Louise Noelle ve Jennifer Taylor’dan oluşan jüri, oy birliği ile CICA 2011 Bruno Zevi Kitap Ödülü’nü, Vittorio Magnago Lampugnani’ye (Die Stadt im 20. Jahrhundert. Visionen, Entwürfe, Gebautes) vermeye karar verdi. Victor Manuel Durán Núñez, Emilio José Brea García (Arquitectura Popular Dominicana) ile Jean-François Lejeune, Michelangelo Sabatino (Modern architecture and the Mediterranean. Vernacular dialogues and contested identities) ise jürinin takdirini kazanan isimler olarak belirlendi.

Sergi Kataloğu Kategorisi
CICA 2011 Julius Posener Sergi Kataloğu Ödülü, Aydan Balamir (Clemens Holzmeister. Çağın Dönümünde Bir Mimar) ve Rob Dettingmeijer’e (Marie-Thérèse van Thoor, Ida van Zijl) verildi. Sergi kataloğu kategorisinde jürinin takdirini kazanan isimler ise Abílio Guerra (Arquitetura brasileira. Viver na floresta), Paul Larmour; Shane O’Toole (North by Northwest. The life and work of Liam McDormick) oldu.

Gazetecilik Kategorisi
CICA 2011 Pierre Vago Gazetecilik Ödülü, Oase # 81, Constructing Criticism dergisine verildi. Mega and Micro. Canada, Invention at the Extremes (Trevor Boddy), Brasil, las ideas en el laberinto (Roberto Segre) isimli makaleler ise jürinin takdirini kazandı.

CICA Ödülleri’nin gelecek serisi UIA Kongresi 2014’te yer alacak.

CICA Hakkında
CICA, 1978 yılınıda Mexico City’de kurulmasından bu yana, UIA Kongresi ile ilişki içinde.

CICA açılış toplantısı Temmuz 1979 tarihinde Joan Miro Vakfı’nde gerçekleşti ve CICA’in ilk başkanı Prof. Bruno Zevi olurken yöneticiler ise Jorge Glusberg, Julius Posener, Dennis Sharp ve Pierre Vago olarak belirlendi.

CICA’in bugünkü başkanı Prof. Joseph Rykwert olurken üyeleri ise François Chaslin, Prof. Manuel Cuadra, Jorge Glusberg, Louise Noelle Gras, Suha Özkan ve Jennifer Taylor oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın