Ciao!

Arkitera.com yayın ekibi VitrA Türkiye'nin sponsorluğuyla 14. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali'nde!

7 Haziran-23 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen 14. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali’ne 6 kişilik yayın kadromuz ile katılarak etkinliğin sadece dünyanın dört bir yanından gelen basın kuruluşlarına özel ön açılışından yayın yapacağız.

Türkiye’nin mimarlık yayını Arkitera.com, “Arkitera Bienalde” projesini birlikte yürüttüğü VitrA Türkiye ile Venedik Mimarlık sergisinde ilk defa yer alacak olan Türkiye Pavyonu’nun açılışından özel kareleri, mimarlar ile söyleşileri, sergilerden özel haberleri sosyal medya ve Arkitera.com üzerinden takip edebileceksiniz.

Bu senenin bir diğer özelliği ise Türkiye’nin VitrA sponsorluğunda İKSV tarafından desteklenen kalıcı bir pavyona sahip olması. Kalıcı pavyondaki ilk sergi Murat Tabanlıoğlu’nun küratörlüğünde, Pelin Derviş koordinatörlüğünde Ali Taptık, Alper Derinboğaz, Candaş Şişman, Metehan Özcan ve Serkan Taycan’dan oluşan ekip tarafından hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk defa kalıcı bir pavyona sahip olacağı bu yılı biz de en verimli bir şekilde incelemeyi ve sizlere aktarmayı istiyoruz. Hem Türkiye pavyonunu hem de Venedik Mimarlık Bienali’ne bu sene Türkiye gibi ilk defa kalıcı bir pavyon ile katılan ülkelerin çalışmalarını yakından inceleyeceğiz.

Yol Haritamız Scarpa’nın İzinden Başlıyor

Venedik’e gitmişken, bu geziyi bienal ile sınırlamamak en doğrusu olacak. Biz de hem İtalyan mimarisinin önemli örneklerinin yer aldığı hem de tarihin modernle buluştuğu bir kent olarak ayrı öneme sahip Venedik’i etraflıca değerlendirmek istedik.

Venedik’teki yol haritamız tanınmış İtalyan mimar Carlo Scarpa’nın yapılarının bulunduğu bir rota ile başlıyor. Olivetti Showroom’dan Quelini Stampalia’ya kadar Scarpa’nın tasarladığı yapıları sizler için gezeceğiz.

Scarpa’nın binaları ve bienal mekanlarınının yanısıra Venedik’e yakın görülmesi gereken yerlerden biri ise Palmanova. Rönesansın ideal kenti olarak tasarlanan, yıldız biçimindeki planı ile kendine yeterli bir bölge olarak kurgulanan ve günümüze kadar var olan yapısını korumayı başaran Palmanova’yı inceleyeceğiz.

Arkitera.com Bienal’deki Gözünüz Kulağınız Olsun

Online yayıncılıkta 14. yılını bitiren Arkitera.com Venedik Mimarlık Bienali’nden en hızlı ve güncel bilgiyi SOME hesaplarından sizlerle paylaşacak.

3-8 Haziran tarihlerinde Venedik’e yapacağımız geziyi Twitter, Facebook ve Instagram hesapları üzerinden takip edelebilir, etkinlik alanından en özel anlara, genç ve şahsınamunhasır yayın ekibimizin gözünden dünyanın en önemli mimarlık etkinliğini izleyebilirsiniz.

Pavyonların, özel partiler, açılışlar, mimarlar ile video söyleşiler ve çok daha fazlası için gözünüz kulağınız #arkiterabienalde hashtaginde olsun!

Ciao!

Etiketler

Bir yanıt yazın