Chungnam Sanat Müzesi Tasarım Yarışmasının Kazananı Belli Oldu

Güney Kore'deki Chungnam Sanat Müzesi için açılan yarışmayı UNStudio ve DA Group'un ortak projesi kazandı.

UNStudio ve DA Group’un Chungnam Sanat Müzesi tasarımı, geleneksel bir sanat müzesinin çok ötesine geçiyor. Tüm topluluk için sürükleyici kültürel ve sosyal bir deneyim. Zamanla büyüyecek, değişecek, yaşayan, nefes alan bir alan. Müze, hem sanata hem de topluma ilham, katılım ve katkı yeri olarak tasarlanmış. Ayrıca Kore’deki ilk sıfır enerji müzelerinden biri olmayı hedefliyor.

Chungnam Sanat Müzesi, sanatla halk arasındaki etkileşimi artıracak. Bunu; çeşitli ve canlı bir kültürel deneyim yaratmak için Chungnam şehrini ve topluluğunu bir araya getirerek, müzeyi tersine çevirerek yapacak. Müzenin geleceği için, sanat ve teknolojinin yeni yollarla deneyimlenebileceği canlı ve etkileşimli alanlar yaratma fırsatı doğuyor.

Müze, esnekliği ve “herkes için sanat” kavramını kucaklayan bir kültür alanı; toplum için, şimdi ve gelecek için bir yer olacak. Ben Van Berkel: “Sanatın insanları bir araya getirme gücü var. İlham verir, öğretir ve toplulukları teşvik eder. Chungnam Sanat Müzesi, insanların bunu ve çok daha fazlasını deneyimleyebileceği bir yer olacak.”

Bu akıllı sanat müzesinin tasarımı, sanat ve tasarımla ilgili hikayeleri hem fiziksel hem de dijital olarak deneyimlenebileceği ve paylaşabileceği yeni yollar arıyor. Mimarinin de bu deneyimi desteklemesi gerekiyor. Bu nedenle tasarıma iki büyük, tanımlayıcı ayrıntı eklendi: orta bir avlu ve kültür bulvarı. Bu iki “büyük ayrıntı”; insanların birden fazla rota ve açıdan sürekli bir mekan ve sanat deneyimine yönlendirilmelerini sağladığından, yol bulmanın yanı sıra iletişim alanları yaratmak için çok önemli.

Kültür Bulvarı, dış mekanı iç mekanla birleştirdiği ve alan genelinde sanat, kültür ve ticareti kusursuz bir şekilde harmanlayan bağlantılar sağladığı için merkezi yol bulma unsuru olarak tasarlandı. Dış mekanda kültürel alanları birbirine bağlıyor ve ana erişim yollarını bina içinden orta avluya örüyor. Buradan ziyaretçiler de avluya ulaşarak mekana dair çoklu algılar sunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın