Christo ve Jeanne-Claude’un “L’Arc de Triomphe, Wrapped” İsimli Çalışması Hayata Geçiyor

Christo ve Jeanne-Claude'un L'Arc de Triomphe, Wrapped isimli enstalasyon çalışması 60 yıl aradan sonra hayata geçiriliyor. Paris Belediyesi ve Centre des Monuments Nationaux iş birliğinde, Centre Pompidou'nün desteğiyle hayata geçirilen proje 18 Eylül Cumartesi - 3 Ekim 2021 tarihleri arasında görülebilecek.

Sanat eserlerinin, ölümlerinden sonra da devam edeceğini her zaman açıkça belirten Christo ve Jeanne-Claude’un bu dilekleri, L’Arc de Triomphe, Wrapped ekibi tarafından yerine getiriliyor. Arc de Triomphe, gümüş mavisi 25.000 metrekarelik geri dönüştürülebilir polipropilen kumaş ve 3.000 metre kırmızı iple sarılacak.

The Arc de Triomphe Paris, 1963 — Alamy Ltd. 1963 Alamy Ltd.

1961’de, Paris’te tanıştıktan üç yıl sonra, Christo ve Jeanne-Claude kamusal alanlarda sanat eserleri yaratmaya başladılar. Projelerinden biri bir kamu binasını kaplamaktı. Christo, Paris’e vardıklarında Arc de Triomphe yakınında küçük bir oda kiraladı ve anıt o zamandan sonra ilgisini çekmeye başladı. 1962’de, Avenue Foch’tan görülen Arc de Triomphe’nin sarılmış bir fotomontajını ve 1988’de bir kolajını yaptı.

Fotomontaj 1962–1963 25.2 x 70.8 cm — Estate of Christo V. Javacheff Shunk-Kender 1963 Christo ve Jeanne-Claude Foundation ve J. Paul Getty Trust

Kolaj 1988 71 x 56 cm — Özel koleksiyon André Grossmann 1988 Christo and Jeanne-Claude Foundation

L’Arc de Triomphe, Wrapped, sadece Christo’nun 1950-1960 yılları arasındaki çalışmaları, çizimleri, eskizleri ve modellerinin satışından elde edilen gelirle, tamamen Christo V. Javacheff Kurumu tarafından destekleniyor.

Arc de Triomphe’u yöneten hükümet kurumu Centre des Monuments Nationaux, Paris ve Fransa’daki en sembolik anıtlardan birini onurlandıran bir projenin hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın