Christian de Portzamparc One57 Binasının Yeni Görsellerini Paylaştı

One57, şu anda Manhattan'ın en ilgi gören geliştirme projesi.

Geliştirici firma Extell’in yeni projesi One57 New York’ta yükselirken aynı zamanda fiyatlar da yükseliyor. Binanın çatı katı fiyatı şu an 110 milyon Dolar’a ulaşmış durumda. Projenin mimarı Pritzker Ödüllü Christian de Portzamparc, kentteki en yüksek konut binası üzerine düşüncelerini paylaştı.

New York’un imar kısıtlamalarına rağmen Portzamparc, kentin özgürleştiğini düşündüğünü söyleyerek şunları belirtti: “Aslında New York çok çekici bir bölge çünkü burada Avrupa kentlerine göre daha az imar kısıtlaması var.” IBT binasının, Central Park manzarasını daha da güzelleştireceğini söyleyen Portzamparc, yeni binanın, aynı zamanda New York’un düşeysel imajına çağrışım yapacağını belirtiyor.

Mimarlığın, insanlık ve toplum için daha çok şey yapabileceğine inandığını söyleyen Portzamparc, kullanımın öneminin yeniden keşfedilmesi gerektiğini dile getirdi ve ekledi: “Mimarlık, her şeyden öte iyi bir yaşam sunmak için var. Her işaretin, her biçimin çeşitli gerekçeleri olmalı. Bu işaret ve biçimlerin kullanım biçimleri ise, güzelliklerini daha da anlamlı hale getirerek bu gerekçeleri daha da güçlendirecektir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın