Chimelong Tiyatrosu

2016 yılında çıkan bir tayfunda hasar gören bir etkinlik alanını kent hayatına geri kazandırmak amacıyla Stufish Entertainment Architects tarafından tasarlanan Chimelong Tiyatrosu, ziyarete açıldı.

Parlak renkleri ile dikkat çeken dalgalı cephesi ve geleneksel sirk çadırlarına atıfta bulunan tasarımı ile yapı, Hengqin’e renkli bir öğe olarak katılıyor. Cephede yer alan dev ekranlar ile sahnede sergilenen performanslar, yapı etrafındaki kent sakinleri tarafından da takip edilebiliyor.

6.700 ziyaretçi kapasiteli yapı, bir gün içerisinde programlanabilecek azami gösteri sayısına kolayca uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Etkinliklerin yoğun olduğu zamanlarda, ziyaretçilerin tiyatronun zemin katta bulunan giriş bölümünde yaratacağı trafiği engellemek adına, çıkış birimleri birinci katta konumlandırıldı. İç mekanda ise tiyatronun oturma birimleri, gereken durumlarda set öğelerinin sahne dışına taşınmasını kolaylaştırmak için bir geçit ile ayrılan iki ayrı bölüme ayrıldı.

Tasarım, ayrıca güvenlik açısından hayati önem taşıyan detaylara da sahip. Acil durumlar için yapı etrafında kurgulanan çok sayıda düşey sirkülasyon çekirdeği, cephenin dalgalı yapısı ile kamufle edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın