Chicago Mimarlık Bienali’ne Rekor Sayıda Katılımcı

Chicago Mimarlık Bienali daha ilk senesinde, Rem Koolhaaslı 14. Venedik Mimarlık Bienali'nin ziyaretçi sayısını ikiye katlamış görünüyor.

3 Ekim 2015-3 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenen bienale 30 farklı ülkeden, 120 mimarlık ofisi 93 proje ile katılmıştı.


Sou Fujimoto’nun gündelik objeleri kullanarak oluşturduğu “Architecture Is Everywhere” isimli çalışması çok fazla ses getirmişti.

Başta Chicago Cultural Center olmak üzere şehrin farklı noktalarında düzenlenen sergiler, büyük ölçekli yerleştirme çalışmaları ve etkinlikler sadece mimar ve öğrencilerin değil halkın da yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bienalin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre etkinliği 3 ay boyunca 530.551 kişi ziyaret etmiş. Bu sayı 2014 tarihinde Rem Koolhaas’ın küratörlüğünde gerçekleşen 14. Venedik Mimarlık Bienali ziyaretçi sayısının (228.000) 2 katından daha fazla. Hal böyle olunca bienal 2017’de yapılacak ikincisi için çoktan onayı almış durumda.

Tema ve Küratörler

Sanat yönetmenliğini Joseph Grima ve Sarah Herda’nın yaptığı bienal “The State of the Art of Architecture” teması ile 1977 yılında Stanley Tigerman tarafından düzenlenen konferansa atıfta bulunuyordu. Etkinliğin danışma kurulunda Tigerman ile birlikte David Adjaye, Wiel Arets,Elizabeth Diller, Jeanne Gang, Frank Gehry, Sylvia Lavin, Hans Ulrich Obrist, Lord Peter Palumbo ve Zoë Ryan vardı.

2017’de düzenlenecek ikinci etkinliğin tarihleri http://www.chicagoarchitecturebiennial.org/ internet adresinde çok yakında duyurulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın