Chapuis Royer Architectures Geçmiş ile Gelecek Arasında Bağ Kuran İki Projeyi Tamamladı

Chapuis Royer Architectures geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran iki projeyi tamamladı: Saint-Martin d'Hères, Fransa’da bulunan Institut d'Études Politiques'in genişletilmesi ve 13. yüzyıldan kalma bir manastırın Montbonnot Multimedya Kütüphanesi'ne dönüştürülmesi.

Institut d’Études Politiques

1965 yılında inşa edilen, yerleşkedeki üç ana aksın kesiştiği noktada ve kampüs tramvay istasyonunun yakınında bulunan Institut d’études politiques (IEP veya Siyaset Bilimi Okulu) son derece stratejik olan konumuna sahip. Binanın artık herhangi bir bina koduna uymadığı gerekçesiyle mimarlık ofisinin tasarıma yaklaşımı eski programındaki eksikliği gidermek için tamamen iyileştirilmesi ve bir ekleme yolu ile geliştirilmesi gerektiği yönünde olmuş.

Yapının niteliğini arttırmak için, alternatif brüt beton kolonların/kirişlerin, dekoratif bölücü ahşap elemanların ve güneşliklerin mevcut yapısının ritminden yararlanarak var olan strüktüre tam anlamıyla uyumlanan bir ek tasarlamak fikri, yapı için yeni bir başlangıç ve zarif bir mimari tavır imkanı tanıyor. Bugün binanın eski bölümünü yenisinden ayırt etmek neredeyse imkansız.

Dış ve iç merdivenler de dahil olmak üzere tüm beton yapı elemanları yerinde dökülerek üretilmiş. Tam anlamıyla eski ve yeninin birleşimini elde etmek için iki çeşit kalıp kullanılmış: kaideler ve parapet duvarlar için, yenilenmiş orijinal kolon kirişlerle tamamen aynı görüntüyü elde etmek amaçlı pürüzsüz bir beton yüzey sağlayan metal kalıp; yapının güney cephesini dekore eden ahşap elemanları çağrıştırması için ahşap kalıp.

Montbonnot Multimedya Kütüphanesi

Fransa, Isère’de bulunan Montbonnot Saint-Martin’in şehir merkezinde yer alan bu proje, restore edilmiş eski manastır ve tamamen çağdaş tarzda bir ek yapıdan oluşuyor. Topoğrafyanın karmaşıklaştırdığı mimari açıdan zengin bu bağlamda amaç, mekanın mimarisinin, tarihinin ve peyzajının sürekliliğine uyum sağlamak. Proje, multimedya kütüphanesi programının korunmuş tarihi manastıra entegrasyonu ile yapıya yeni bir soluk getirmiş.

Beton ve korten çeliği burada tercih edilen malzemeler olmaya devam ediyor ve bu iki yapıyı birbiriyle ilişkilendiren bir bağ görevi görüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın