Champs-Élysées’de Foster + Partners Tasarımı Apple Mağazası

Dünyanın en ünlü caddelerinden birisi olan Champs-Élysées'de, 18 Kasım'da Apple'ın yeni mağazası açıldı.

Foster + Partners tarafından tasarlanan yeni mağaza, Champs-Élysées ve Rue Washington’un köşesinde yer alan, restore edilen tarihi bir binada yer alıyor.

Foster + Partners ile olan iş birliğim onuncu yılını kutluyor ve ben bu kadar özel bir projeyi birlikte tamamladığımız için çok heyecanlıyım. Paris’i seviyorum. Şehrin çekiciliği ve cazibesi Champs-Élysées’de hayat bulmuş ve tarihi bir zarf içinde hayat bulan Apple Champs-Élysées ise bu canlılığın bir uzantısı.
Jonathan Ive

Champs-Élysées ve Rue Washington’un köşesinde yer alan, tarihi binanın hayatta kalan orijinal detayları özenle restore edilmiş ve dinamik çağdaş iç mekanlarla yan yana getirilmiş.

Başlangıçta, apartman olarak tasarlanan bina, yaşamı boyunca çeşitli değişiklikler geçirmiş. Foster + Partners’ın tasarımı, 19. yüzyıl Paris dairesinin detaylarını ve birbirine bağlı alanlarını restore ederek orijinal ruhu yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

Mağazanın girişine, her iki tarafta da sergi alanları bulunan, 19. yüzyıldan kalma güzel bir Paris pasajından geçilerek ulaşıyor.

Pasajdan geçildikten sonra, büyük ağaçlarla süslü ve üzerini kaleydeskop şeklinde tasarlanan, fotovoltaik panelli bir üst örtünün kapladığı bir avluya çıkılıyor.

Bu alanın, farklı alanlardan uzmanların katılacağı, ziyaretçilere ilham kaynağı olacak etkinliklerin düzenleneceği bir forum olarak hizmet vermesi planlanıyor. İçeride, restore edilmiş orijinal büyük mermer merdiven ile yukarıdaki katlara çıkılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın