Çevreyi Koruyan Ürün ve Çözümler Grundfos’ta!

Çevreci çözümleriyle dikkat çeken ve yeşil bir şirket olarak fark yaratan Grundfos, 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası'nı kutluyor.

Dünyadaki elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 10’unun pompalar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Grundfos, doğru sistem tasarımı ve pompa kullanımı ile yüzde 80’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanabileceğinin altını çiziyor ve tüketicileri bu konuda daha bilinçli olmaya çağırıyor.

Grundfos ile sağladığın enerji tasarrufunu anlat, büyük ödülü kazan!
Grundfos düzenlediği Enerji Tasarrufu Yarışması ile çevreye olan duyarlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Grundfos pompa ve sistemlerini kullananların katılabileceği Grundfos Enerji Tasarrufu Yarışması ile en çok enerji tasarrufu yapan firma ya da kuruluşun ödüllendirilmesi ve enerji tasarrufu bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Son katılım tarihinin 1 Eylül 2012 olduğu Grundfos Türkiye Enerji Tasarrufu Yarışması’na energy.grundfos.com/tr/grundfos-enerji-tasarrufu-proje-yarışması adresindeki online form doldurularak başvurulabilir.

Çevreci ürünleriyle 2013’e şimdiden hazır!
Ocak 2013’te yürürlüğe girecek olan ve sirkülasyon pompalarına çevreci tasarım gereksinimleri getiren Avrupa Birliği’nin EUP yönetmeliğini enerji verimliliği sağlayan Alpha2 ve Magna3 serisi sirkülasyon pompalarıyla şimdiden yerine getiren Grundfos 2013’e şimdiden hazır. Grundfos’un pazara sunduğu MAGNA3 serisi sirkülasyon pompaları, EuP şartlarını yerine getirmekle kalmıyor, 2015 şartlarını da sağlıyor ve şu anda dünyada üretilen en yüksek verimli sirkülasyon pompası özelliğini taşıyor.

Grundfos ürünleri ile yıllık 2 milyon TL’nin üzerinde enerji tasarrufu!
Pompa sektörünün öncü kuruluşlarından Grundfos, tasarruf sağlayan ürünleriyle sadece ev ve işletmeler değil, kaynakları verimli şekilde kullanmak isteyen belediyeler tarafından da tercih ediliyor. Son olarak Yozgat Belediyesi, şehre su dağıtımını sağlayan su terfi merkezlerinde Grundfos marka ürünleri tercih ederek yıllık 5.5 GWh enerji tasarrufu sağladı. Grundfos’un Yozgat Belediyesi ile gerçekleştirdiği proje kapsamında toplam 8 tesiste düzenleme yapıldı ve 68 adet terfi pompası, 18 adet dalgıç pompası, montaj parçaları, tesisat malzemeleri ve enerji panoları değiştirilirken debimetreler de eklendi. Yenileme işlemi için toplam 1 milyon 800 bin TL harcayan Yozgat Belediyesi, Grundfos marka ürünler sayesinde yılda 2 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlayacak ve böylece yaptığı yatırımın karşılığını 9 ay içinde almış olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın