Çevreye Saygılı Kutlamalar Yapmak İçin Tasarlanmış Organik Havai Fişek: SPARK

Sürdürülebilir bir şekilde nasıl kutlama yapılabilir? Sanatçı Daan Roosegaarde, ateş böceklerinin büyülü ışığından ve kültürel olarak kökleşmiş havai fişek ritüelini güncelleme arzusundan ilham almış ve Studio Roosegaarde tarafından tasarlanan, havada organik olarak yüzen binlerce biyolojik olarak parçalanabilen ışık kıvılcımının şiirsel bir performansı olan SPARK ortaya çıkarılmış.

İspanya, Bilbao-Biscay’daki Sosyal Değişim için Refah Zirvesi’nde sürdürülebilir topluluk kutlamaları için bu yenilikçi çözüm ilk kez izleyicilerle buluşturulmuş. SPARK Çin Yeni Yılı’ndan hemen önce izleyiciler ile buluşmuş.

SPARK Bilbao, havai fişek, balon, drone ve konfeti gibi geleneksel ve çevreyi kirleten kutlama yöntemlerini yeni bir sürdürülebilir kutlamaya dönüştürmek üzere hayata geçirilmiş.

Ateşböceklerinden, kuş sürülerinden ve samanyolu galaksisinden esinlenilerek tasarlanan SPARK tasarım ve teknolojinin birleşimi sayesinde, sürekli değişen rüzgar tarafından hareket eden ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemelerden yapılmış binlerce hafif kıvılcımdan oluşuyor.

Sanatçı Daan Roosegaarde, gerçekçi alternatifler tasarlayarak geleceğe yönelik korkuları meraka dönüştürmek konusunda bir uzman. Studio Roosegaarde, Draiflessen Collection ve The Wellbeing Summit arasındaki işbirliği sayesinde sanatçı, bu çığır açan ve büyüleyici çalışmayı geliştirmiş.

SPARK Bilbao herkesi çevre dostu gelecek yolculuğunun bir parçası olmaya davet ediyor. SPARK ile insanlar ve doğa arasındaki karşılıklı saygının altı çizilirken kutlama geleneklerinin de bu saygıya uyumlu olacak şekilde korunabilmesi hedefleniyor.

SPARK’ın önümüzdeki dönemde Olimpiyatlar, 4 Temmuz, Yeni Yıl Arifesi gibi toplu kutlama etkinlikleri için sürdürülebilir bir alternatif olması planlanıyor.

SPARK 1-3 Haziran 2022 tarihlerinde Bilbao-Biscay’da sergilenecek. SPARK Bilbao’nun lansmanını https://studioroosegaarde.net/project/spark adresinden izleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın