Çevresindeki Binaların Damgasını Üzerinde Taşıyan Bina Kompleksi: The Imprint

MVRDV tarafından tasarlanan, Seul'deki Incheon Havaalanı'nın yakınında yer alan 2 katlı bir sanat-eğlence kompleksi olan The Imprint'in inşaatı tamamladı.

MVRDV’nin The Imprint isimli tasarımı, Güney Kore’nin en büyük havalimanına 1 km’den daha az bir mesafede bulunan bir eğlence ve cazibe merkezi olan, toplam 6 binadan oluşan “Paradise City” kompleksinin bir parçası.

Bir binasında bir gece kulübü ve diğerinde kapalı tema parkı bulunan sağır cepheli yapılar, üç önemli tasarım unsuruna sahip:

“Çevredeki binaların cephe özelliklerinin izleri”

“Binanın ucundan tutup kaldırılmış hissi veren girişler”

“Gece kulübü binasının bir köşesini kaplayan altın renkli giriş noktası”

Bir gece kulübü ve kapalı tema parkı olan 2 bina için önerilen programı göz önüne alındığında, işveren kompleksteki diğer binalarla entegre ama sağır cepheli bir tasarıma ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle, The Imprint’in tasarımı basit bir sorudan kaynaklanıyor: “Penceresi olmasa bile çevresiyle bağlantı kuran etkileyici bir cephe tasarlayabilir miyiz?”

Buna cevap olarak tasarımda, kompleksteki diğer binaların cepheleri yeni binalara gölge ve kabartma olacak şekilde yansıtılmış.

Çevresindeki binaların istenen “damgasını” elde etmek için, Imprint’in cephesi cam elyafı ile güçlendirilmiş beton panellerden yapılmış. 3.869 adet panel birbirine benzemediği için, tasarım aşamasında ayrı ayrı kalıplar kullanılarak üretim yapılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın