Çevresi ile Birleşen Heykelsi Mobilya

Amelia Tavella'nın yeni tasarımı, odanın içine açılan ve kıvrılan masif, meşe bir mobilya. Tavella'nın tasarladığı ilk mobilya, tasarladığı binalardan bağımsız olarak yeni bir yaratıcı yolculuğun başlangıcını işaret ediyor.

Görünen bağlantı ve eklemleri olmayan akışkan masadan koltuğa dönüşen tasarım, Korsika manzaralarındaki organik şekillerden ilham alan tek bir çizgiden oluşuyor. Bu mobilya-heykel karması, tasarımcının mimari çalışmalarındaki inceliği yansıtıyor. Binaları gibi bu eser de işlevsellik ve şiiri birleştiriyor. Kullanıcıyı kucaklıyor, bir araç ve sanatsal bir ifade olarak hizmet ediyor.

Amelia Tavella mimariyi hem özgürlükten hem de kısıtlamadan beslenen bir sanat olarak tanımlıyor:

“Yaratma ve icat etme özgürlüğü, alan ve malzeme kısıtlaması… Bu, düşman olmayan ancak Siyam ikizleri gibi iyi geçinen ve birbirini tamamlayan iki güç arasındaki dengedir.”

Tavella’nın mobilyaları, taş ve ahşaptan tasarlanmış mekanı tamamlayarak bağlantı kuruyor. Kıvrımları ve meşe kaplamasıyla çevrenin doğal dokusunu yansıtıyor. İç ve dış mekanları birbirine bağlayan tasarım, kıvrılarak hem masa hem de koltuk işlevi görüyor. Kullanıcıları onunla etkileşime davet ediyor, yerleştirildiği mekanın içine süzülüyor ve hava/toprak arasında denge kuruyor. 

“Eğrisel, neredeyse yaşayan bir hayvan olan bir mobilya parçası tasarladım. Kıvrımları kadınsı, derisi meşe, damarlı, tek taraflı. Kıvrımlı bir kol gibi, bu çalışma tezgahı iç mekanı dış mekana bağlıyor. Hem masa hem de koltuk olarak kullanılabiliyor.”

“Mevcut alan içerisinde kısıtlama olmaksızın, doğal ve benzersiz bir tasarım yaptım. Mevcut alanın içerisinde bir alan, tasarımın içinde bir tasarım ev sahibi ve ziyaretçi arasında bir bağ. Korsika’nın izi burada, doğası, sessizliği ve ihtişamı. Bir referans noktasından, kıvrımlı, büyüleyici bir adanın topoğrafik, coğrafi bir haritasını sundum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın