Çevresel Arkeoloji Proje Araştırma Desteği

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Çevresel Arkeoloji Projesi için doktora sonrası araştırmacılarının başvurularını bekliyor.

Proje, arkeobotanik, zooarkeoloji, biyoarkeoloji, jeoarkeoloji ve ilgili uzmanlıklar gibi yaklaşımları kullanarak Anadolu’nun çevresel arkeolojisi üzerine uzmanlaşan araştırmacıları destekleyecektir. Araştırmacıların birincil sorumluluğu, Anadolu’nun geçmişteki çevresel koşulları, insan-çevre etkileşimleri ve bunların zaman içindeki değişimlerine ilişkin araştırmaları teşvik etmeyi amaçlayan “Çevresel Arkeoloji” alanındaki boylamsal araştırma girişimi ile ilgili çalışmalar yürütmek olacaktır.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan ANAMED, araştırma destekleri, projeler, sergiler, sempozyumlar, yayınlar ve kütüphane koleksiyonları ve hizmetleri aracılığıyla Anadolu’nun arkeolojisi, sanat tarihi, kültürel mirası ve tarihi üzerine araştırmaları teşvik etmeye adanmış bir araştırma merkezidir. Seçilen doktora sonrası araştırmacılar ANAMED’in çevresel arkeoloji laboratuvarında çalışacak, referans koleksiyonlarının geliştirilmesine yardımcı olacak, çevrimiçi eğitim programları ve uygulamalı atölye çalışmalarını yürütecek ve ANAMED direktörü tarafından önceliklendirilen Koç Üniversitesi’ne bağlı projelerden gelen çevresel arkeolojik materyalleri ve veri setlerini analiz edecektir. Pozisyon tam zamanlı olup, araştırmacılar İstanbul’da ikamet edeceklerdir.

Proje araştırma desteği hakkında bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın