Çevre ve Şehircilik Yeni Bakanı İdris Güllüce Oldu

Başbakan Erdoğan'ın 25 Aralık 23:30 sularında açıkladığı yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak İdris Güllüce yer alıyor.

2011’de TOKİ Başkanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve getirilen Erdoğan Bayraktar istifa ettiğini duyurmuştu. Akşam saatlerinde belirlenen yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce olarak açıklandı.

İdris Güllüce Kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. Libya’da mühendis ve yönetici olarak çalıştı. Özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis Üyeliği, 3 Dönem Tuzla Belediye Başkanlığı, Üsküdar Belediye Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekilliği yaptı. Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri adlı bir kitabı yayınlandı. 23. ve 24. dönem Ak Parti İstanbul milletvekilidir.

Göztepe Parkı İmzası

Uzun yıllar Tuzla Belediye Başkanlığı yapan Güllüce, bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Bu süre zarfında Güllüce Göztepe Parkı’nın camii yapılmasına ilişkin tartışmalarında odağında yer aldı.

İddialara göre Başkan Topbaş’ın yurtdışı ziyareti sırasında kendine vekillik yapan Güllüce, parkın camii olmasını içeren, ve ayrıca 6 caminin planlandığı “Kadıköy Merkez E-5(D100) Otoyolu ara bölgesi nazım imar plan”ının onaylanmasında imzası bulunuyordu. Bu olay üzerine Başkan Topbaş ile anlaşmazlık yaşadı ve görevden alındı. Ancak aynı göreve yeniden seçildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın