Cephesi Beyaz Metal Panellerle Kaplı Dijital Teknoloji Merkezi

Norfolk'taki City College Norwich için Londra merkezli mimarlık ofisi Coffey Architects tarafından tasarlanan dijital-teknoloji eğitim merkezinin cephesi, delikli metalden yapılmış beyaz panellerle kaplanarak "hafiflik ve ferahlık" hissi yaratılmış.

2.877 metrekarelik Digi-Tech Factory, City College Norwich’in, teknoloji, mühendislik ve tasarım kurslarını robotik laboratuvarlar, dijital stüdyolar, sınıflar ve destek alanları ile tek bir binada bir araya getiriyor.

Mimarlık ofisi endüstriyel tasarım ruhuna uygun olarak, çelik strüktür, kompozit paneller ve delikli bir alüminyum kabukla çevrili cam da dahil olmak üzere bina için hazır bileşenler kullanmış.

Binanın etrafındaki kapalı bir meydan ve teraslar, çelik kolonlar üzerinde bir kat yükselen ve binanın termal kabuğundan uzaklaşan alüminyum örtü ile vurgulanmış.

“Işık manipülasyonu, burada olduğu gibi, doku, çeşitlilik, ışık ve çevresel kontrol sağlamak için dış bir ekranın kullanımı yoluyla sıklıkla keşfedilen, tasarım uygulamamızın temel bir ilkesi. Bu şekilde gündüz doğal ışık paneller aracılığıyla iç kısma yayılıyor ve geceleri bina içindeki alanlardan gelen ışık cepheyi harekete geçiriyor.”

Her kattaki boşluklar ve tam yükseklikteki iç pencereler, ışığın atriyumdan geçmesine ve mekanlar arasında görsel bağlantılar oluşturmasına olanak sağlıyor.

Geniş iç koridorlar ve binayı çevreleyen kapalı alanlar, ders aralarında sosyalleşmeyi teşvik edecek şekilde tasarlanmış.

Cam cepheli zemin kat, binanın arka tarafında, hafif eğimli bir bahçeye doğru gömülen oluklu metal kaplı bir laboratuvar bloğuna uzanıyor.

Endüstriyel temayı sürdüren Digi-Tech Factory’nin yapısı ve hizmetleri açıkta bırakılarak öğrencilerin ve personelin binanın nasıl çalıştığını görmelerine olanak tanırken gelecekteki herhangi bir ekleme veya değişiklik için esneklik yaratması da sağlanmış.

Canlı bir sarıyla vurgulanan kapıların tezat oluşturduğu dış cephedeki beyaz, içerideki çelik strüktür ve duvarlara da taşınmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın