Cengiz Topel Havaalanı 2 Kasım’da açılıyor

Borajet'in 60 kişilik uçaklarıyla Ankara'dan aktarmalı Anadolu'nun her yerine gidilebilecek. Tarifeli uçuşlar, Trabzon seferiyle başlayacak...

NTVMSNBC’nin haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sivil havacılığa açılacak olan Cengiz Topel Havaalanı’ndan tarifeli uçuşların 2 Kasım’da Trabzon seferiyle başlatılacağını bildirdi.

Karaosmanoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı ile bu sabah görüştüğünü, Cengiz Topel Havaalanı’ndan ilk tarifeli uçuşun Kurban Bayramı öncesinde yapılmasının planlandığını söyledi.

Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

”Cengiz Topel’den her gün daha küçük, Borajet’in 60 kişilik uçaklarıyla Ankara’dan aktarmalı Anadolu’nun her yerine gidilebilecek. Kocaeli için havaalanını önemsiyoruz. Kentin gelişimi adına, sanayi, ticaret kenti, hareketli bir kent, Türkiye’nin her yeriyle bağlantısı olan bir şehir olduğu için bunu bir an önce harekete geçirdik. Belki 2, belki de 5 yıl sonra olabilirdi ama öncülüğümüzle bir an önce devreye alındı. Ayın 2’sinde hepinizi bekliyoruz. Normal düzenli, tarifeli seferler de sonrasında başlamış olacak.”

Etiketler

Bir yanıt yazın