Carsten Höller’in Kaydırağı Danimarka Mimarlık Merkezi’nde

Alman çağdaş sanatçı Carsten Höller'in kaydırak serisinin son parçası Danimarka Mimarlık Merkezi'nde sergileniyor.

Danimarka Mimarlık Merkezi’nde, sergi alanından, tasarım mağazasına ve giriş alanına uzanan 4 kat yüksekliğindeki, 40 metrelik kaydırak Carsten Höller’in yeni eseri. Eser, Ny Carlsberg Foundation tarafından merkeze bağışlanmış ve Haziran ayından beri yerinde görülebiliyor.

Çok çeşitli, büyük ölçekli, etkileşimli eserleri sayesinde Carsten Höller, günümüzün en yaratıcı ve etkili sanatçılardan biri olarak görülüyor.

Tate Modern’de 2006 yılında The Unilever Series kapsamında sergilenen “Test Site”, 2011 yılında New York New Museum’da sergilenen “Experience”, Anish Kapoor ile Olimpiyat Parkı’nda tasarladıkları ArcelorMittal Orbit Höller ve Vitra kampüsünde 2014 yılında açılan Vitra Slide Tower, Höller’in bilinen çalışmalarından bazıları. Danimarka Mimarlık Merkezi’ne yerleştirilen kaydırak ise İskandinavya’daki ilk çalışması.

Vitra Slide Tower

Höller, interaktif sanat enstalasyonu olan eseri için, mimari bir parça ve “kendinizdeki ve diğer insanlardaki duyguları incelemek için bir araç” diyor.

Carsten Höller, “Kaydıraklar neden mimaride, merdiven, asansör ve yürüyen merdivenleri tamamlamak için kullanılmıyor?” diye soruyor ve ekliyor “hızlı, güvenli ve enerji tasarrufu sağlarlar. Kullanıcıda ‘berrak bir zihin üzerine, zevk ve delilik arasında bir yerde şehvetli bir panik’ olarak tanımlanan bir his yaratırlar.”

Etiketler

Bir yanıt yazın