Carroll Gardens Townhouse

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.
Resmi orijinal boyutunda göster

Carroll Gardens Townhouse

Barker Associates Architecture Office (BAAO Architects) tarafından tasarlanan bu proje Brooklyn, Carroll Gardens’daki Gowanus Canal’da yer alıyor.

Yayıncılık alanında çalışan bir karı koca ve iki kız çocuklarından oluşan dört kişilik aile mutfağını genişletmek ve iki kızına daha büyük odalar yaratmak için bir evlerine genişletme yapmaya karar vermiş. Bu kararın öncesinde de 10 yıl bu evde yaşamışlar. Evlerinde yapmaya karar verdikleri bu genişletme planında öncelikle dikkat ettikleri şey mevcuttaki manolya ağacının yeterli güneş ışığı, ve gölge için yeterli alana sahip olabilmesi olmuş. Kaplamalar çok sayıda canlı renk, desen, doku ve rahat köşelere sahip.

Salonun olduğu kat ışığın sürekliliği sağlanırken bir depo alanı sağlamak için gömülerek tasarlanmış. Girişteki özel bir duvar, bir tarafta kitaplar diğer tarafta da ayakkabılar ve anahtarlar için depolama gücü sağlamış. Mevcuttaki merdiven daha geniş olan 2. kata bağlanacak şekilde yenilenmiş.

Var olan mermer şöminenin üzerine özel Bower Studio aynası asılmış. Mutfak, rüstik çam zeminlerle uyumlu sıcak bir tonla özel lake ve köknar dolaptan yapılmış. Yemek odası, genişleyen kısımda çözülmüş ve arka bahçeye bakan bir pencere bankına sahip.

 

2. kat ışığı filtreleyerek 1. Kata alabilmesi için merdivene açılmış. Orijinal küpeşte merdivenin yeni açısına göre yeniden uyarlanmış. Döşeme, Hudson Flooring’den beyaz badanalı kalp çamı ile kaplanmış.

 

Yeni bir çelik ve ahşap merdiven, salondan bahçeye iniyor. Bahçe kotundaki girişte özel bir delikli pano asma sistemi, ailenin eğlence ekipmanını düzenliyor.

Bu kat bahçeye hizmet vermesi düşünülen çam raflara ve minik seramikleri olan bir mutfakla, misafirler için alanı bölmek niyetiyle keçe perdeye sahip. Gündelik kullanımda bu kısım 4 kişilik ailenin babasının çalışma alanı olarak hizmet ediyormuş.

Mimarlık ofisi, bahçeyi manolya ağacının tabanı etrafında kıvrılan mavi taşlı bir terasla tasarlamış. Yüzer mavi döşeme taşları, arkada sedir kaplı bir bankla çevrili başka bir terasa açılıyor.

 

Etiketler

Bir cevap yazın