Cardomy Groarke’den Kırsal Alana İki Proje

Cardomy Groarke, İngiltere’nin güneydoğusundaki Sussex'te ek konaklama mekanı yaratmak amacıyla iki proje tasarladı.

Yerinde işaretlenmiş betondan yapılan yeni pavyon basit bir pencere ve ona asılı duran su yüzeyindeki iskeleden oluşuyor. Küçük yapay bir göl kıyısına gömülü duran bu mekana, var olan ana eve bağlı 3 metre çapında 40 metrelik bir yer altı tünelinden geçilerek varılıyor.

Fotoğraflar: Johan Dehlin ve Carmody Groarke

 

Tünelin çinko kaplı çelik strüktürü açık bırakılarak vurgulanıyor. Konutun iç kısmı ise yenilenmiş meşe ile kaplı.

İkinci pavyon olan sanatçı stüdyosu, harap edilmiş 18. yüzyıl çiftlik evinin kalıntıları üzerine inşa ediliyor. Var olan tuğla işçiliği, iç ve dış mekanda cilalanarak kullanılan beton ile tamamlanıyor.

Eski ve yeni elementler arasındaki ayrım, kaynak işlemi alanda yapılan çelik çatı ile sağlanıyor. Dış mekanda, çatı altında yarı açık çalışma alanları oluşturuluyor.

Strüktürde denge oluşturmak amacıyla, peyzaj içerisinde özel seçilmiş alanlara bakan 4 adet pencere kullanılıyor.

Bu yılki RIBA Ödüllerinin sahibi de olan projelerle ilgili detaylı bilgiye link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir cevap yazın