Çankaya Merkez Camisi’nin Durumu Netlik Kazanıyor

Yıkılacağı yönünde haberler çıkan ve Hayati Tabanlıoğlu tasarımı olup olmadığı konusunda süren uzun tartışmaların ardından Çankaya Merkez Camisi'nin son durumu netlik kazanıyor.

Çankaya Bükreş Sokak’ta yer alan 1961 tarihli, Hayati Tabanlıoğlu tasarımı cami, çok nitelikli bir dönem yapısı olarak gösteriliyor.


Çankaya Merkez Camisi

Arsadaki konumlanışına, ölçeğine, malzeme kullanışına ve detaylarındaki inceliğine kadar her detayın tasarlandığı belli olan caminin Hayati Tabanlıoğlu tasarımı olup olmadığı tartışmaları hayli uzun sürmüştü. Yıkılacağına dair söylentiler de bu nedenle büyük tartışma yaratmıştı. Cami küçük olduğu için yıkılmak isteniyordu fakat görüşler yerine yapılacak projenin alışveriş merkezi olacağı yönündeydi ve tartışmanın temelini de bu görüşler oluşturmuştu.


Tabanlıoğlu’nun web sitesindeki görsellerden Çankaya Merkez Camisi

Fakat sonunda beklenen haber geldi. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın web sitesinde yer alan açıklamaya göre, ofis Çankaya Merkez Camisi’nin renovasyon projesini üstlendiklerini, Camiyi 21.yy’ın gereksinimlerine ve kapasitesine göre yeniden ele alacaklarını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın