Çanakkale Belediyesi “Yeşil” Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Çanakkale Belediyesi "Yeşil" Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerine kavuştu.

Belediye Spor Tesislerinde bulunan Spor Salonunda gerçekleştirilen tören, kokteyl ve yarışmaya katılan projelerin yer aldığı serginin açılmasıyla başladı. Sergide bulunan 38 eseri gezen katılımcılar eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Ödül töreninde konuşan Jüri Başkanı Prof.Dr. Mimar Ülkü Altınoluk, “Tarihin, coğrafyanın, mitolojinin enerjisinin açığa vurulduğu topraklarda yeni bir ilgi ve çekim alanı oluşturabilmek için buradayız. Bu önemli yarışmaya katkı sunan bütün yarışmacılara, jüri üyelerine ve röportörlere teşekkürlerimi sunuyorum. Yarışma, sadece Çanakkale için değil Türkiye ve Dünya için örnek teşkil edecektir. Çok mutlu ve gururluyuz. Yarışmacıların hepsinin ortak heyecanı 1. olan proje üzerinde yoğunlaştı. Bu da jüri olarak bize ne kadar değerli ve önemli bir seçim yaptığımızı gösteriyor. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyor, 1. olan ekibi de en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise “Tarihiyle dünyada marka olan Çanakkale’yi, adına layık olacak şekilde güzelleştirmek, yapılandırmak, daha iyi yaşanır kılmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yıllar boyu bütçelerimizi öncelikli olarak acil ihtiyaçlarımıza ayırdık. Son geldiğimiz noktada alt ve üst yapılarımızın önemli bir bölümünü tamamlayarak sonuna yaklaştık. Yıllardır mevcut belediye binasının artık Çanakkale’ye yetmediğinden ve yenilenmesi gerektiğinden bahsederiz. Belediye binasının yenilenmesi için proje yarışmasına çıktık. Önümüzdeki sene kısa bir süreç içerisinde yeni binamızı yapmaya başlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni belediye hizmet binasının maliyeti ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Gökhan “Çanakkale Belediyesi, bunu yapabilecek kabiliyette ve kapasitedir. Belediye hizmet binası bu kentin ihtiyacıdır. Geldiğimiz noktada klasik dört köşe bir binadan ziyade yarışmayla Çanakkale’yi farklı kılabilecek ve kentin simgesi olacak bir yapı olsun istedik. Maliyet belki klasik yapıdan fazla olacaktır ama bu binanın kente getireceği katkı, estetik ve mevcut binalara önderlik etmesi açısından önemlidir” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından takdim edildi ve tören çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yarışmaya katılan 38 adet proje 3 Aralık 2012 tarihine kadar Çanakkale Belediyesi Spor Merkezinde görülebilecek. Kentliler bu esnada projelere ilişkin görüşlerini de bildirme olanağı bulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın