Can Çinici, “Şehri Güncellemek” Söyleşisi ile Roca Gallery Connects’e Konuk Oldu

Çağdaş mimarinin önemli oyuncuları arasındaki diyaloğu sürekli kılmayı amaçlayan Roca Gallery Connects'in 27 Kasım Cuma günü gerçekleşen canlı yayınına Can Çinici konuk oldu.

Dünyanın en büyük banyo ürünleri üreticilerinden Roca, sadece 170’den fazla pazarda, 82 üretim tesisiyle sektörü domine etmekle kalmıyor, kültürel faaliyetleriyle de fark yaratıyor. Bu kapsamda geliştirilen Roca Gallery, Roca’nın en son yeniliklerinin yanı sıra markanın değerlerini yansıtan, mimari ve tasarım odaklı sergilere, tartışmalara, sunumlara ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Pandemi sebebiyle gerçekleşemeyen birçok etkinliği ise online olarak düzenleyerek sosyal medya hesapları aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere ulaşıyor. Küresel mimarinin otoritelerini buluşturan Roca Gallery, Roca Gallery Connects serisi ile Instagram üzerinden yaptığı canlı yayınlarla sektöre farklı bir perspektiften bakıyor.

Roca Galeri’nin tasarım ve mimarlık alanlarına katkı sunmak amacıyla RocaGallery_Official hesabında gerçekleştirdiği Roca Galeri Connects canlı yayın serisine katılan Can Çinici, “Şehri Güncellemek” konu başlığı ile çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hızla modernleşen ve kentleşen bir ülkede piyasa koşullarını eleştirel bir bakış açısıyla yorumlayan Çinici, mimari pratiğinin ayrılmaz dinamikleri olan çevre sorunları ve kentsel bağlamı düşünerek kurguladığı projelerini anlattı.

Mimar Behruz Çinici ile tasarladıkları ve Ağa Han Mimarlık Ödülü alan TBMM Camii Kompleksi, Astana Haileybury Okulu ve Nef Okulu projelerini ve bu projelerdeki deneyimlerini aktaran Çinici, farklı bir vizyon edinebilmeleri adına genç mimarlara bol bol araştırma yapmalarını tavsiye etti. Tarihsel devamlılık için ise merak refleksini hiç kaybetmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Roca Galeri Connects’de bugüne dek yayınlanan tüm konuşmalar, Rocagallery_Official hesabında yer alan IGTV’den izlenebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın