Çamlıca’ya jet hızında mimar

Çamlıca Tepesi'ne cami yapılması tartışmaları sürerken gazetelere mimarlara yönelik "cami projesi" ilanı verildi

Çamlıca Tepesi’ne cami yapılması tartışmaları sürerken gazetelere mimarlara yönelik “cami projesi” ilanı verildi. 300 bin lira ödüllü mimari proje yarışmada başvuru süresinin kısalığı dikkat çekti. Mimarlara sorularını sormaları için sadece yedi gün verilirken son katılım tarihi 3 eylül olarak belirlendi. Bu kadar kısa süre içinde düzenlenen yarışmanın göstermelik olduğu, Çamlıca Tepesi’ne yapılacak caminin projesinin önceden hazırlatıldığı iddiaları ortaya atıldı. Ayrıca mimarların başvuruları için verilen internet adresinin dün 13:30 itibarıyla kontrol ettiğimizde boş bir sayfanın bulunduğunu gördük. Çamlıca’ya cami projesinin oldu bittiye getirildiğini belirten mimarlar bu yarışmanın da göstermelik olduğunu söyledi.

En az altı ay lazım

Şehir planlamacısı Erbatur Çavuşoğlu böyle büyük bir proje için bu kadar kısa sürede yarışma yapılmasının aslında projenin hazır olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu “Normal şartlarda böyle bir proje için en az altı ay, bir sene gibi bir zamana ihtiyaç duyulur ki bir jüri belirlensin, karara varsın. Ortada caminin yapımını ilan eden ya da üstlenen bir kurum yok. Ben şimdi bu projeye dava açsam kime dava açacağım” diye konuştu.

Mimar Korhan Gümüş ise öncelikle Çamlıca Tepesi’ne cami yapılması fikrinin tartışmaya açılması gerektiğini belirterek “Şehir planlamasının katılıma açılması gerekir. Bir cami yapılacaksa nereye yapılacağı konusunda mimarların da görüşünün alınması gerekir. Aslında bu bir ilerleme olarak da görülebilir, en azından artık katılım konusunda bir şeyler yapılmaya başlandı” dedi.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın