Çamlıca’ya cami projesi gecikiyor

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin 'Çamlıca yeni silüetinin mimarını arıyor" adıyla düzenlediği Çamlıca Cami yarışması için projelerin teslimi 3 Eylül'de sona erdi.

47’si elden 15’i kargoyla gelen 62 projenin birincisini belirlemek için jüri üyeleri yoğun mesaiye başladı. Cami proje ilanında yarışma sonucunun 10 Eylül’de açıklanacağı belirtilmesine rağmen sonucun açıklanması gecikecek. Birinciye 300 bin TL’lik ödülün verileceği yarışmayla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’ın jüri başkanı olduğu jürinin üyeleri üç gündür çalışıyor.

Üyeler, hangi mimara ait olduğunu bilmeden, numaralandırılan projeleri tek tek inceliyor. 62 projenin detaylı incelemesinin ise en az iki haftayı bulacağı belirtiliyor. Yarışmanın Danışma Kurulu Üyesi olan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da, olayı doğrulayarak, açıklanma süresinin uzatılacağını belirtti. Kara, “Çalışmalar devam ediyor ama birinciyi belirlemek biraz daha sürer. Kazananın açıklanması Eylül içinde hedefleniyor ama ne zaman açıklanacağı önümüzdeki hafta netleşir” diye konuştu. Öte yandan, jüri üyelerinin birinciyi belirleyecek projenin kamuoyuna açıklandıktan sonra Haliç Kongre Merkezi’nde sergilenmesi bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın