Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması’nın Sergisi, Haliç Kongre Merkezi’nde

10 Ekim'de başlayan Yarışma Sergisi, 24 Ekim 2011 tarihine kadar Haliç Kongre Merkezi Pera Blok Fuaye Salonunda gezilebilir.

Ödüller, 24 Ekim 2011 Pazartesi günü Haliç Kongre Merkezi Pera Blok/Eyüp Salonunda gerçekleştirilecek olan Yarışma Kolokyumu’nun ardından verilecek.

İstanbul-Çamlıca Mevkiinde bulunan radyo ve televizyon vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Projeler Müdürlüğü’nce düzenlenen Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması sonuçlandı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda kent siluetine olumlu katkıda bulunacak bir tasarım olarak hedeflenen Ulusal Kule Projesi Yarışması için http://camlicakule.ibb.gov.tr adresi oluşturularak, yarışma Şartnamesi ve diğer tüm belgeler sayısal ortamda verildi. Katılımcılar Şartname bedelini yatırarak, 161 adet şartname satın alıp, web şifresi ile yarışma dokümanını elde ettiler.

10 Aralık 2009 tarihinde, Ulaştırma Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında “Çamlıca Tepesi TV Kulesi ve Entegre Tesisleri Proje Hizmet Alımı ve Uygulama Projesine Dönüştürülmesi Süreçlerine İlişkin Protokol” imzalandı ve 19 Mart 2010 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı ile de yürürlüğe girdi.

Ulusal Proje Yarışması ise, 11 Nisan 2011 tarihinde başladı, 5 Eylül 2011 tarihinde projeler teslim alındı. Toplam, 34 adet proje teslim edildi ve 19-22 Eylül 2011 tarihleri arasında jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışma sonuçları 3 Ekim 2011 tarihinde resmi gazetede ve yarışmaya ait www.camlicakule.ibb.gov.tr adresinde yayınlandı.

Kurul Kararı doğrultusunda, tv ve seyir kulesi işlevi ile sınırlandırılmış tek bir simgesel kule olarak, Büyük Çamlıca Tepesi’nde 122bin764 m2‘lik kentsel tasarım alanında, 14.000 m2‘lik kule tasarım alanı olarak planlanan Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesinin yüksekliği; 323 metre ile 357 metre arasında opsiyonlu olmak üzere ortalama 340 metre olarak belirlendi.

Kazanan projenin Kurul onayına sunulmasından sonra Avan ve uygulama Projeleri hazırlanarak hayata geçirilecek olan işin, Proje ve yapım maliyeti Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak.


Etiketler

Bir yanıt yazın