Çamlıca Camisi’nin Temeli Törenle Atıldı

Çamlıca Tepesi'nde 250 bin metrekarelik alanda inşa edilecek caminin temelini Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar attı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çamlıca Tepesi’ne yapılacak caminin temelini törenle attı. Temel atma törenine İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve diğer yetkililer katıldı. 

Törende konuşma yapan Bakan Bayraktar, “Burası İstanbul’un marka değerini artıracak. İslam alemine büyük hizmet verecek. Tüm insanlığa büyük hizmet verecek büyük bir eser olacak” dedi. 

Caminin altında otoparkın olacağını belirten Bakan Bayraktar, “Bu alanın tamamı 250 bin metrekare. Buradaki televizyon kuleleri ve vericilerin tamamı kaldırılacak. 250 bin metrekare alanın tamamı yeşillendirilecek. İslam ibadethaneleri arasında yer alacak olan en görkemli eser olacak. Bu eserde ibadet mekanlarının yanında, sergi, fuar alanları, kitap sarayları, kongre merkezleri olacak. Camide 37 bin 500 kişilik cemaat mahalli olacak. Caminin açılışı ise Başbakan Erdoğan ve İslam aleminden davetlilerle yapılacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın