Çamlıca Camisi’nin Mimarı Kim Olacak?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çamlıca tepesine bir cami yapacağız her yerden gözükecek' dediği caminin yeri hazır. Cami 250 bin metrekare olarak planlanan rekreasyon alanı içinde yapılacak.

Cami, Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla hayata geçecek olan ana vericinin hemen yanı başında yapılacak.

Cami yapımı öncesi Çamlıca’daki TRT vericisi dışındaki tüm vericiler kaldırılacak. 250 bin metrekarelik rekreasyon alanı içerisinde caminin dışında yürüyüş alanları, spor alanları, park ve bahçeler, açık hava kafeteryaları, çocuk oyun alanları, seyir terası ve gözlem kulesi gibi birçok sosyal alan yer alacak.

Peki bu camiinin mimarı kim olacak nasıl bir mimariye göre dizayn edilecek ?

İBB’ye yakın kaynaklardan öğrendiğimiz bilgiye göre Çamlıca Camii’ni Yüksek Mimar Muharrem Hilmi Şenalp’in çizeceği iddia ediliyor. Başbakan Erdoğan’ın da yakın arkadaşı olan Yüksek Mimar Muharrem Hilmi Şenalp’e teyid ettirmek için ulaşmaya çalıştık; ama henüz telefonlarımıza çıkmadı. Şenalp’in ofisinde çalışanlara sorduğumuzda ise “Biz bu konuda bi yorum yapamayız kendisiyle konuşun “dediler. Ve özellikle bize bu bilgiyi nereden duyduğumuzu sordular. Ama iki ay sonra dozerlerin çalışmaya başlayacağı camiinin projesinin tamamladığı biliniyor. En önemli hususta Camiinin modern mimari mi yoksa Geleneksel mimari mi olacağıydı. Çamlıca camii’nin modern mimariye göre yapılacağı da gelen haberler arasında.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın