Camino de Santiago Trek French Arrival Rampası

Camino de Santiago Trek French Arrival Rampası

Tasarımını CREUSeCARRASCO Arquitectos firmasının yaptığı yaya köprüsü projesi, İspanya’daki kutsal hac yolu El Camino De Santiago için tasarlandı.


Camino de Santiago’nun girişi, kutsal Monte do Gozo Tepesi ile onu çevreleyen çevreyolları arasında bulunuyor. Şimdiye kadar ulaşımı sağlayan bağlantı, rayların çizgilerini takip ederek güzergahın sürekliliğini bozan ve tekerlekli sandalye veya bisiklet kullanan insanların ulaşımını zorlaştıran uzun ve dik bir merdivenmiş.


Rampa, eğime yapılan kesimlerden yararlanıp yol fikrini geri kazandırarak merdivenin yerini almış.

Rampanın nazik eğimi, yol boyunca hareket ederken şehri gözlemlemeyi de sağlıyor. Rampa kıvrımları ve dönüşleri ile kente doğru değişimin gerçekleştiği bir mekan görevi görüyor. Bu geçiş mekanlarından kente doğru ilerlerken arkada bırakılan doğanın hafızası değişiyor. Bu anlamda 111 metre uzunluğunda ve 2,5 genişliğindeki kıvrımlı yol, işlevsel iyileştirmenin yanı sıra, yürüyen için zaman ve mekan değişimini kaydeden bir rol oynuyor.

Baş ve son kısmı beton ve taştan U şeklinde inşa edilmiş olan rampa, 25 metrelik açıklıklarla hem duruyor hem de yerden yükseliyor. Ayrıca yanında drenaj görevi gören aydınlatma ve genişleme kesimlerini tutan bir hat mevcut. Rampa, şehre giren bir hat olduğu kadar, amacı katedrale ulaşmak olan yolcuya (hacıya) eşlik eden bir yol görevi görüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın