Cam ve Betonla Restore Edilen Eski Çiftlik Evi

Münihli mimar Peter Haimerl, Bavyera ormanının ortasında yer alan geleneksel bir çiftlik evini cam ve beton bloklar kullanarak restore etti.

Schedlberg’de eğimli bir alanda konumlanan Austragshaus isimli ev, onlarca yıl boş kalmadan önce emekli bir çiftçi tarafından kullanılmış.

Haimerl’in müdahalesi orijinal yapıdan geriye kalanları korumuş ve onu modern eklemelerle desteklemiş. Sonuç olarak tasarım, eski çiftlik evinin kırılganlığını gizlemek yerine, hem geçmişi hem de bugünü bir mimari ifadede açıkça ortaya koymuş.

Terk edilmiş metruk yapı için başlanan çalışmanın kapsamı, harabeyi restore etmek ve orijinal yapıyı çağdaş bir yapı ile tamamlamak ve desteklemek olmuş. Bunu başarmak için, eski ahşap çerçevenin boşluklarına beton bloklar yerleştirilmiş ve iç mekanlara doğal ışık getiren ve orman manzarası sunan camlar takılmış.

Bugün bir çiftlik evi olarak geleneksel kullanımından uzaklaşan Schedlberg’deki ev, yeni ve eskinin yan yana gelmesiyle, ölmekte olan ama hayatta kalmak için gelişmesi gereken bir bina geleneğinin anıtı olarak duruyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın