Cam Gelecektir

Şişecam’ın global tasarım markası Nude, Avrupa’da cam tasarımı ve el imalatını desteklemek için başlatılan "Glass is Tomorrow/Cam Gelecektir" projesine destek veriyor.

Proje kapsamında cam el imalatının yapıldığı Denizli Cam Fabrikası’nda bir araya gelen yerli ve yabancı 9 tasarımcı ile 2 cam üfleme sanatçısı, hayallerini cama yansıtırken, yaratılan tasarım ürünleri de önce İstanbul Tasarım Bienali ile eşzamanlı 1 Kasım – 14 Aralık tarihleri arasında Autoban’da, ardından da Fransa, Milano, İsveç ve Londra’da sergilenecek.

Dünyanın en büyük üç cam ev eşyası üreticisinden biri olan Şişecam Topluluğu’nun global tasarım markası Nude, Avrupa’da cam el imalatının yaşatılması ve gelişmesi için başlatılan “Glass is Tomorrow/Cam Gelecektir” projesi için Denizli Cam Fabrikası’nın kapılarını açtı.

Cam el imalatı yapılan Denizli Cam Fabrikası’nda yerli ve yabancı 9 tasarımcı ve 2 cam üfleme sanatçısının hayallerini yansıttıkları tasarımlar, cam ustalarının hünerli elleriyle adeta birer sanat eserine dönüştü. 18-24 Ekim 2014 tarihleri arasında “Işık ve Mekan” temasıyla gerçekleşen atölye çalışmasına dünyaca ünlü tasarımcılar; Tomas Kral, Luca Corvatta, Nigel Coates, Tomek Rygalik, Gosia Rygalik, Adrien Rovero, Tamer Nakışçı, Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar katıldı. Yaşam alanları için yeni aydınlatma ve yaşam konseptlerinin keşfini ifade eden ‘Işık ve Mekan’ teması etrafında gerçekleşen atölyede cam üfleme sanatçıları Marika Kinnunen ve Clement Clément Le Mener’in çalışmaları da büyük hayranlık uyandırdı.

”Glass is Tomorrow-Cam Gelecektir, Nude’un ruhu ve değerleriyle örtüşen bir proje”

Avrupa Birliği Kültür Programı tarafından da destek verilen projenin Nude markasının tasarım, zanaat ve sanatla iç içe olan yönüyle büyük uyum sağladığını söyleyen Şişecam Tasarım Müdürü Emre Bozbeyli, “Glass is Tomorrow-Cam Gelecektir, Nude’un ruhu ve değerleriyle örtüşen bir proje. Workshop süreci sonunda ortaya çıkan eserler, fonksiyonel olduğu kadar Nude ile örtüşen, sanatsal nitelikli ürünler oldu. Nude sadece bir tasarım markası değil, cam ev eşyası tasarımına felsefi bir yaklaşım. Nude stil, fonksiyon, renk ve sadelik demek. Modern evleri ve çağdaş yaşam tarzlarını tanımlıyor. Bu sebeple Nude markamızla alanında önemli işlere imza atan isimleri ağırlamış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk” dedi.

Not: Kullanılan son görsel Designboom’da yayınlanan atölye haberinden alınmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın