Calatrava Tasarımı Bir Üniversite

Santiago Calatrava tasarımı Florida Polytechnic Üniversitesi tamamlandı. Açılış 25 Ağustos'ta yapılacak.

Ar-Ge bilim ve teknoloji departmanları için yapılan bina projelendirilen süreden daha önce ve hesaplanan bütçenin 60 milyon dolan altında tamamlandı ki bu bir Calatrava yapısı için önemli bir detay. Çünkü ünlü mimarın yapılarının özellikle son dönemde astronomik bütçelere mal oluyor olması ile işverenleri soktuğu durumlar gündeme haber olmakta idi.

200.000 metrekare kapalı alana sahip yapı mimarın imzası niteliğindeki elementlere sahip olduğu söylenebilir: Eğri dokunuşlar, biomorfik strüktür ve teknolojik bir donanım binanın temel bileşenlerini oluşturuyor. Bu bileşenler ise ışığın ortak alanlara bir diğer element olarak dahil olmasına neden oluyor. Stürktürel yapı, ışığı her farklı alanda farklı bir kullanım ile binaya dahil ediyor.

Ayrıca bina içerisinde gün içerisinde yapay ışığa minimum düzeyde ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca solar film kaplı yüzeyler ihtiyaç duyulan enerjilerin karşılanmasında da rol oynuyor.

Oval tasarım metal kemerlerden oluşan bir “pergola” ile çevreleniyor ve ikinci kata zemin oluştuyor ve bu katta ofis alanları yer alıyor.

Calatrava binanın yapımı için; “Bu proje, inşa edilebilir ve karşılanabilir olması ile böylesine bir binanın münakaşa edilmeden yapılabileceğini göstermiş olduk” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın