Çağdaş Norveç Mimarlığı

Nisan- Haziran 2012 tarihleri arasında RIBA, Norveç'in iki yenilikçi, prestijli ofisi Reiulf Rmastad ve Jensen&Skodvin Architects'in çalışmalarını sergileyecek.

“Landscape and Intervention” isimli sergide Norveç’teki National Tourist Routes projesinde yer alan çalışmalar ortaya çıkarılacak.

National Tourist Routes planı, Norveç’in kırsal kesimlerini turistik cazibe alanlarına dönüştürmeyi hedefleyen başarılı bir uzun dönem mimarlık girişimi. Başlangıçta çeşitli yapı projelerinin ele alınışı ile izole alanlar hedef alındı. Çoğu, genç mimarlar tarafından üstlenilmiş yaklaşık 50 projenin arasında nehir saunaları, manzara platformları ve köprüleri, park alanları, dağ eteklerinden suya inen merdivenler ve yollar, kafeler, oteller, sergi ve bilgi merkezleri yer alıyor. Reiulf Rmastad ve Jensen&Skodvin Architects de dağlarla, şelalelerle, çam ormanları, kayalıklar ve boğazlar ile çevrili mükemmel bir doğal çevre yarattı.

National Tourist Routes projesi Norveç’in geleceğini şekillendirirken özel konutlar ve kamusal binalar gibi diğer çalışmalar da, çağdaş Norveç mimarlığının sunduğu olağanüstü işler olarak fotoğraflar, modeller, çizimler ve filmlerden oluşacak sergide yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın