Çağdaş Heykellere Moloz Muamelesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hemen karşısında yer alan Saraçhane Parkı’nda bulunan, ünlü heykeltıraşlara ait soyut heykeller, yerlerinden sökülüp moloz yığını gibi bir kenara atıldı.

İBB Başkanlık Sarayı’nın hemen karşısında yer alan ve bina pencerelerinden de görülebilen şantiye alanı, tarihi Bozdoğan su kemerinin hemen yanı başında yer alıyor. Nuhoğlu İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. 
tarafından yürütülen yenileme çalışmaları sırasında, park içinde bulunan bazı soyut heykeller sökülerek kenara atıldı. 1994 yılında yapılan 6 adet soyut heykelden bazılarının kırıldığı, bazılarının üzerinde ise sürüklenme izlerinin bulunduğu görüldü. Parkta Fatma Başoğlu’nun iki eseri bulunurken, Hakkı Baha Çavuşgil, Handan Börüteçene, Meriç Hızal, Nurettin Günaydın’ın da birer eseri yer alıyor.

Söz tükendi

Heykeltıraş Handan Börüteçene, heykellerin 1994 yılında yapıldığını, Nurettin Sözen döneminde iki defa İstanbul Çağdaş Heykeller Yarışması gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu ikinci yarışmaydı. Zaten birinci yarışmadaki heykellerin çoğu ortada yok veya yerleri değişti” dedi. Işık Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meriç Hızal ise heykelinin fotoğrafını gördükten sonra “Gördüğünüz heykelimin yarım küresinin sağdan sola alındıktan sonraki görseli. Şimdiki durum ise diğer yapıtlarla birlikte içimi burktu. Söz tükendi” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın