Çağdaş Beton Mimarlığı Arşivine Yeni Bir Yayın Ekleniyor

Son yılların dikkat çeken brüt mimarlık örnekleri, Philip Jodidio'nun derlediği "100 Contemporary Concrete Buildings" isimli kitabında yer aldı.

İki ciltten oluşan kitapta, Zaha Hadid, Herzog & de Meuron, Steven Holl gibi mimarların çalışmalarının yanı sıra, SPEECH, Rudy Ricciotti, James Turell gibi ismini yeni duyurmaya başlayan mimarların da eserlerine yer veriliyor.

Betonun, herhangi bir yapı malzemesinin sahip olduğu özelliklerden çok daha dramatik bir etkisi olduğunu belirten yazar bu sebeple mimarın betona yaklaşım biçiminin kritik bir konu olduğunu ifade ediyor.

Yapı ana malzemesi olarak betonun çok yönlü karakterinden bahseden Jodidio, malzemenin iyi ele alınmadığı durumlarda, yapıyı karaktersizleştirme noktasına kadar götürebildiğini ancak detaylı ve bilinçli bir şekilde çalışıldığı zaman fazlasıyla etkileyici sonuçlar ortaya koyabildiğini belirtiyor.

İngilizce dışında Almanca ve Fransızca versiyonlarıyla da yayınlanan “100 Contemporary Concrete Buildings” 25 Temmuz 2015’te raflardaki yerini aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın