Caferağa’da İnşaatçı Şirket Yine Geldi

Mahallelinin otopark yapılmasına karşı çıkıp yeşil alan olarak kalması için nöbet tuttuğu Caferağa Bostan alanına bugün inşaat şirketinden bir kez daha geldiler.

On günü geride bırakan Caferağa Bostanı direnişindeki gelişme, Kadıköy’ün Moda semtini yeniden hareketlendirdi. Sabah saatlerinde birkaç nöbetçinin sürdürdüğü direniş, bir anda olayı haber alan onlarca Caferağalının katılımıyla sürüyor. Otopark yapmak üzere önceki hafta iş makinesiyle gelen ve mahallelinin tepkisi üzerine geri dönen Hıdır Poyraz ve şirket yetkilileri bugün sabah saatlerinde yeniden bostana geldi. İş makineleri ve polisle geleceği tehditleri savuran otoparkçılar, Caferağa Dayanışması ile muhtarlık binasında konuşmaya başladılar. “Mağdur” olduklarını, yıllardır kiraladıkları alanı kullanamadıklarını söyleyen yetkililer, Caferağalılardan kendilerine başka bir otopark alanı göstermesini istedi ama cevap alamadı. Bunun üzerine görüşme sona erdi, şirketin muhtarlıkla görüşmesi sürüyor.

Afet toplanma alanının imara açılmaması ve yeşil alan olarak kalması için toplanan imzalar 7 bini geçti. Alana çadırlar kuran Caferağalıların bekleyişi devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın