Çadır Şeklinde Kasaba Evi

Niigata Eyaleti, Nagaoka'da bir kasaba evi olan Hara House, Niigata merkezli stüdyo Takeru Shoji Architects tarafından çadır şeklinde tasarlanmış.

Aile mimarlık ofisinden, ana konut yapısı da dahil olmak üzere çevresindeki diğer binalarla iletişim kuracak bir ev tasarlamalarını istemiş.

Bunun üzerine mimarlık ofisi, komşuların ziyaret edip sohbet edebilecekleri geniş açıklıkları olan çadır şeklinde bir bina tasarlamış.

“Geleneksel, tamamen bağımsız bir bina tasarlamak yerine, canlı ve hareketli bir merkez oluşturmak istedik. Geçen komşuların, arkadaşların ve çocukların giriş sundurmasının altında durup sohbet edebilecekleri ya da mekanda düzenlenecek atölye toplantıları ve etkinlikler için bir alan tasarladık.”

Eğimli çatısı yere kadar uzanarak binaya adeta bir çadır görüntüsü veriyor. İki katlı evin hem doğu hem de batı tarafında büyük üçgen açıklıklar bulunuyor.

Binanın planı oldukça basit tutulmuş. Zemin katta bir oturma odası, ayrı bir mutfak, küçük bir yatak odası ve banyo bulunuyor.

Merdivenler, biri çocuk odası ve diğeri çalışma alanı görevi gören iki ara kata çıkıyor. Binanın kuzey ucunda da korunaklı bir otopark alanı bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın