Cabanyal’da Bir Atölye-Ev

Estudio Alberto Burgos ve Teresa Carrau Carbonell tarafından tasarlanan yenileme projesi, Valensiya şehrinin en otantik mahallelerinden biri olan Cabanyal'da yer alıyor.

Bu eski balıkçı mahallesi, eski kışlaların denize paralel hizalanmalarından türetilen kendine özgü bir yerel mimari çizgiye sahip.

Proje, Barraca Caddesi 138 ve 140 numaralı iki parselde yer alan eski evin yenilenerek, yeni hacimde endüstriyel ve prefabrik bir karaktere sahip banyo, mutfak ve yeni alanların tasarlanmasından oluşuyor.

Estudio Alberto Burgos ve Teresa Carrau Carbonell’in önerisi, çağdaş inşaat sistemlerini tarihi bir arsaya uyarlayarak, büyüleyici bir dönem evine yeni alanlar, prefabrik ve verimli unsurlar katmak yoluyla karakterize etmek şeklinde olmuş.

Eski ev restore edilerek gün boyu atölyeyi barındıran zemin katta ve gece ev olarak kullanılan birinci katta bir yaşam alanı yaratmak üzere planlanmış. Banyo ve mutfak tesisatları ile yeni ve prefabrik bir hacim olarak eski binaya bağlanmış.

Çevrenin yerel mimarisine yeni konstrüktif teknikler entegre edilmiş ve 3x6m boyutlarındaki 2 prefabrik modül oluşturularak eski eve eklenmiş.

Projede; tektonik ile teknik, doğal ile hüner, ofis ile mesken, çelik inşaat sistemleri ve geleneksel harç ile kiremit çatılı polikarbonat paneller yan yana gelmiş ve sonuç olarak endüstriyel tarz el işçiliğinin zamansız huzuruyla bütünleşmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın