CAA Studio Tarafından Tasarlanan Samsun Müzesi Açıldı

CAA Studio tarafından tasarlanan Samsun Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açıldı.

Mimarisinde Karadeniz’in dalgalarından esinlenilen Samsun Müzesi hakkında Mehmet Nuri Ersoy, “Tabii Samsun deyince biliyoruz ki tarih ve kültür bu topraklarda çok köklü, çok derin. Şehrimiz, Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi birbirinden eşsiz medeniyetlerin yönetimi altında daima önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım, Türk milletinin nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti ile taçlanacak istiklal ve istikbal yürüyüşünün de ilk adımı olmuştur.” diye konuştu.

Bölgedeki tüm önemli eserler Samsun Müzesi’nde

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin 19 Mayıs 1981’de hizmet vermeye başladığını, geçen 40 yıllık zaman zarfında artan eser sayısına karşılık veremez duruma geldiğini ve yeni bir müze inşa ettiklerini anlatan Ersoy, Karadeniz dalgalarından esinlenilen yeni müzenin mimarisinin 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri programında, proje dalında ödüle layık görüldüğünü hatırlattı.

Samsun Müzesi’nin açılışının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da Samsun Turizm Master Planı Basın Lansmanı düzenlendi.

CAA Studio Tarafından Tasarlanan Samsun Müzesi 29 Ekim’de Açılıyor

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın